Now Reading:
Filip Ude i Antonia Ružić najbolji sportaši, a ŽRK Zrinski i KK Željezničar najbolje ekipe Čakovca u 2021. godini
Full Article 6 minutes read

Filip Ude i Antonia Ružić najbolji sportaši, a ŽRK Zrinski i KK Željezničar najbolje ekipe Čakovca u 2021. godini

Najuspješnije čakovečke sportašice i sportaši te sportske djelatnice i djelatnici u protekloj kalendarskoj godini, u dvorani Centra za kulturu Čakovec prisustvovali su danas svečanosti proglašenja najboljih sportašica i sportaša Grada za 2021. godinu. U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, izbor najboljih proveli su sportski novinari te predstavnici sportskih klubova i udruga s područja Grada.

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca uzor je ostatku države, između ostalog i po uspješnom provođenju sportskih kampova za učenike tijekom školskih praznika, pa su tako i na ovom proglašenju nagrađeni prošlogodišnji polaznici ljetnih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Dodijeljeno je pritom 18 medalja – 4 zlatne, 8 srebrnih i 6 brončanih. Odličja su tako primili redom: Marija Režek, Petar Režek, Borna Brez, Alex Žganec, Jakov Jakopec, Petar Naglić, Juraj Kolarić, Franka Kolarić, Borna Vidović, Hana Slokan, Matija Strbad, Marko Strbad, Elena Barić, Helena Treska, Kimi Fras, Eva Blažeka, Vilim Pintarić i Ilija Pintarić.

I ove su godine dodijeljena priznanja „Anto Dragić“ perspektivnim sportašima u 2021. godini. To su Petar Slukić Karate klub „Globus“, Tino Panić Karate klub „Globus“, Matej Bračko Gradski plivački klub „Međimurje“, Vida Kolarić Čakovečki plivački klub, Nino Blažić Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, Ivan Grubić Badmintonski klub „Međimurje“ Čakovec, Lukas Ladić Teniski klub „Franjo Punčec“ Čakovec, Juraj Horvat TK „Franjo Punčec“ Čakovec, Dora Car Ženski rukometni klub „Zrinski“ Čakovec, Nina Siročić ŽRK „Zrinski“ Čakovec, Luka Ude Tkalčec Muški rukometni klub „Čakovec“ i Simon Varošanec MRK „Čakovec“.

Priznanja su primili i mladi sportaši Vito Horvat iz MRK „Čakovec“ za nastup za juniorsku reprezentaciju rukometa na pijesku i kao član kadetske reprezentacije U-17, zatim Sven Strahija iz KK „Globus“ kao drugoplasirani na Svjetskoj ligi u Veneciji za kadete i osvojeno 9. mjesto na rang listi Svjetske karate federacije te Luna Sakač, članica Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ za 1. mjesto na Juniorskom PH u preskoku. Dodijeljeno je i posebno priznanje koje je pripalo Zvonimiru Jembrihu, članu Planinarskog kluba Extrem, za uspon na Kilimanjaro.

Klubovima koji su proslavili svoje obljetnice također su pripala posebna priznanja, pa je tako za 10 godina djelovanja nagrađen Plivački klub „Vitae“, za 20 godina rada STK „MSTC“ Čakovec, za 60 godina djelovanja Nogometni klub „Sloboda“ Mihovljan te za 90 godina rada Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec.

U kategoriji najbolji par, štafeta, posada u 2021. godini, nagrađeni su par Luka Grubić i Borna Vadlja iz Badmintonskog kluba „Međimurje“, kao drugoplasirani na seniorskom državnom prvenstvu. U istoj kategoriji nominirani su bili i mješovita štafeta 4x200m Atletskog kluba „Međimurje“ Dorian Čavlek, Lino Plevnjak, Jana Blažeka i Nevia Fotak te par Konrad Vikert i Leon Igrec iz Kuglačkog kluba „Željezničar“.

Najbolja ženska ekipa u 2021. je seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba „Zrinski“, za ostvareno 8. mjesto u 1. HRL za žene i izboreni final four hrvatskog rukometnog kupa. Njima uz bok stale su nominirane ekipe juniorki AK „Međimurje“, mlađa kadetska ekipa KK „Globus“ i seniorska ekipa Ženskog nogometnog kluba Nogometna škola „Međimurje“.

Najbolja momčad u 2021. godini je seniorska momčad Kuglačkog kluba „Željezničar“ koja je u 2021. godini uzela 8. mjesto na europskom NBC kupu i 6. mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi. Nominaciju su svojim rezultatima zaslužili u istoj kategoriji juniori KK „Globus“ i bench press ekipa Powerlifting klub „Pozoj“.

Najbolja sportašica Čakovca u 2021. godini je članica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ Antonia Ružić s osvojenim 1. mjestom na EP za juniorke do 18 godina i 2. mjesto ekipno, osvojenim međunarodnim turnirima u Hamburgu, Lagosu, Waltersdorfu, kao 322. igračica WTA liste i seniorska reprezentativka. U istoj kategoriji nominirane su i Ana Dobša iz AK „Međimurje“, Sindy Bubek, članica PLK „Pozoj“, Gabrijela Gudelj iz ŽRK „Zrinski“ i iz KK „Globus“ Aida Trstenjak.

Najboljim sportašem Čakovca u 2021. godini 18. godinu zaredom proglašen je Filip Ude iz Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“, 7. sa SP na konju s hvataljkama, 3. na SK u Mersini i Kopru na konju s hvataljkama, za osvojeno 1. mjesto Cro Gym lige i kao državni reprezentativac. U konkurenciji su bili još i Filip Kolar iz Boksačkog kluba „Čakovec“, Luka Požega, član KK „Željezničar“, iz Streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Krešimir Štrukelj, Sven Todorović, član AK „Međimurje“ i Borna Vadlja iz BK „Međimurje“.

Gradonačelnica Cividini: „Čestitke najboljima, ali i mladim te perspektivnim sportašima kojima neka nagrada bude podsjetnik da se cijeli grad raduje njihovim uspjesima i rezultatima“

Nagrade i priznanja najboljima dijelili su predsjednik Zajednice Bojan Ružić, direktor Ureda za programe lokalnog sporta pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvoje Balen, dopredsjednik Zajednice Anđelko Crnčec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kojoj je ujedno pripala završna riječ na svečanosti u Centru za kulturu.

„Razdoblje ograničavanja treniranja i natjecanja, sigurno je ostavilo traga i u broju onih koji treniraju te u kontinuitetu natjecanja i rezultata. No, poznavajući naše sportaše, vrlo brzo sport će se vratiti na stare staze te ćemo se zajedno radovati uspjesima naših klubova i pojedinaca. Na taj način dat ćemo najbolji mogući doprinos razvoju i promociji sporta u godini kada je Međimurje – Europska regija sporta 2022. To je priznanje i titula zaslužena i zahvaljujući čakovečkim sportašima i klubovima. Čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima, najsportašima Filipu i Antoniji te članicama ŽRK Zrinski i članovima KK Željezničar. Njihovi uspjesi i kontinuitet najbolja su poruka onima koji su nagrade dobili u kategoriji perspektivnih i mladih sportaša te sudionicima ljetnih sportskih kampova. Bravo i čestitke svima njima, želja je da nagradu shvate kao poticaj da nastave trenirati, kao nagradu za trud i znoj koji su uložili u treniranje te kao podsjetnik da se cijeli grad raduje njihovim uspjesima i rezultatima. Na uspjesima čestitam i svima nominiranima, jer Čakovec ima mnogo odličnih sportaša i klubova te u takvoj konkurenciji nije lako biti najbolji. Svim čakovečkim sportašicama i sportašima te djelatnicima u sportu, želim puno odličnih rezultata, srušenih rekorda i osvojenih medalja i pehara“, zaključila je gradonačelnica.

Spomenimo kako su program dodjele svojim nastupima upotpunili Twirling klub „Čakovec“, Judo klub „Zrinski“ i Ženski nogometni klub Nogometna škola „Međimurje“ Čakovec.

www.sjever.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.