Now Reading:
Ova četiri grada u Zagrebačkoj županiji najviše izdvajaju za uskrsnice – evo gdje će umirovljenici dobiti najveće iznose
Full Article 2 minutes read

Ova četiri grada u Zagrebačkoj županiji najviše izdvajaju za uskrsnice – evo gdje će umirovljenici dobiti najveće iznose

Portal Gradonačelnik.hr objavio je podatke o tome koliko gradovi izdvajaju za uskrsnice koje će i ove godine podijeliti svojim najosjetljivijim skupinama građana, umirovljenicima s najnižim primanjima, korisnicima socijalnih naknada, osobama s invaliditetom i nezaposlenima, podijeliti uskrsnice i tako im uljepšati i financijski olakšati uskršnje blagdane.

Među gradovima koji su osigurali najviše sredstava za uskrsnice našla su se i tri grada iz Zagrebačke županije, Samobor koji je za tu svrhu osigurao 650.000 kuna i Dugo Selo, Sveta Nedelja koji će izdvojiti po 400.000 kuna. Gledajući prema iznosima najviše će dobiti umirovljenici s najnižim primanjima u još jednom gradu u Zagrebačkoj županiji, Velikoj Gorici.

Prag u Samoboru je 2.500 kuna, a osim umirovljenicima i osobama s invaliditetom, dijelit će ih i nezaposlenim braniteljima. Iznos uskrsnica kreće se od 200 do 500 kuna.

Dugo Selo ove je godine povećalo iznos pa će umirovljenici s primanjima do 3.000 kuna dobiti po 200 kuna, a u Svetoj Nedelji umirovljenici s primanjima do 2.800 kuna i nezaposleni dobit će po 250 kuna.

Gledajući iznose samih uskrsnica rekorder je Velika Gorica gdje će umirovljenici s najnižim primanjima dobiti od 400 pa sve do 800 kuna.

www.sjever.hr / gradonačelnik.hr
29.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.