Now Reading:
Državno kickboxing prvenstvo – Bedekovčanski “Zmajevi” osvojili zlato, srebro i broncu
Full Article 2 minutes read

Državno kickboxing prvenstvo – Bedekovčanski “Zmajevi” osvojili zlato, srebro i broncu

U subotu je u Popovači održan drugi ciklus ovogodišnjih državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplinama pointfighting za mlađe kadete (10-12 godina) i seniore te kick lightu samo za seniore.

Sudjelovalo je ukupno 196 natjecatelja iz 42 kickboxing klubova, a među njima i Kickboxing klub “Zmaj” iz Bedekovčine koji je nastupio s pet svojih članova. Troje njih borilo se u pointfightingu za mlađe kadete i to Luka Sovec do 28 kg, Karla Ptičar do 47 kg i Karlo Baša do +47 kg. Isto tako u pointfightingu za seniore nastupila je Ana Sovec do 50 kg, dok se u kick lightu za seniore natjecala Diana Franke do 65 kg. Ana Sovec nije imala protivnicu u svojoj kategoriji do 50 kg i nije mogla nastupati.

KBK Zmaj je s osvojenim zlatom, srebrom i broncom u konkurenciji 42 kluba sudionica zauzeo 12. mjesto kao klub prvenstva. Sveukupno najuspješniji i najbolji klub u pointfightingu je “Planet sport” Pula s 4 zlata, 3 srebra i 5 bronci.

Ana Sovec je s dvije uvjerljive pobjede u pointfightingu za seniorke, gdje je s 15:5 pobijedila predstavnicu kluba “Tigar” Karlovac, pa u finalu s 11:1 predstavnicu kluba “Budokai” Labin, osvojila svoju prvu seniorsku titulu državne prvakinje (još je juniorka), a ujedno je i najbolja seniorka prvenstva u pointu. Diana Franke je nakon dvogodišnjeg izostajanja s natjecanja osvojila srebro u kick lightu za seniorke do 70 kg, izgubivši u finalu od Antonije Zec iz kluba “Pit Bull” Split.

– Luka Sovec, Karla Ptičar i Karlo Baša, koji su tek ušli u natjecateljski svijet kickboxinga, su osim ogleda s iskusnijim borcima imali borbe i s tremom i neiskustvom. Dali su svoj trenutni maksimum a bilo je tu i strahova pa i podosta suza. No, takav je svaki početak u borilačkom sportu jer te vrste treme i neizvjesnosti nema u drugim sportovima. Na slijedećim natjecanjima će biti zreliji i spremniji, a priključit će se i ostali naši novi članovi pa će i za nas trenere biti dodatnog posla – istaknuo je trener KBK “Zmaj” Arpad Jakša.

www.sjever.hr
29.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.