Now Reading:
POD BUDNIM OKOM CHEFA ŠPIČEKA Kuhari iz Zagrebačke županije učili kako pripremiti meso turopoljske svinje
Full Article 2 minutes read

POD BUDNIM OKOM CHEFA ŠPIČEKA Kuhari iz Zagrebačke županije učili kako pripremiti meso turopoljske svinje

Kuhari sa područja Zagrebačke županije su se proteklih nekoliko dana imali priliku upoznati s kvalitetom turopoljske svinje te modernim načinom pripreme mesa i jela od turopoljske svinje.

Turopoljska svinja ne podnosi industrijski uzgoj u zatvorenom već treba šumsku ishranu i mnogo kretanja, a da dosegne zrelost trebaju joj pune dvije godine. Međutim, upravo te činjenice ovu pasminu svinja čine vrlo cijenjenom – pogotovo iz gastronomskog kuta.

Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj turizma i poljoprivrede.

Grad Velika Gorica i Plemenita općina turopoljska, zajedno provode programe poticanja uzgoja turopoljske svinje i plasmana proizvoda od njezina mesa. Cilj je da turopoljska svinja postane prepoznatljiv brend prisutan u restoranima Zagrebačke županije. S tim ciljem je Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić organizirala radionicu u Biogradu koju su vodili poznati chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman.

Ulaganje u znanje svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi.

-Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje kao i u provođenje projekata sigurnije kročimo prema našim ciljevima – naglasila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

www.sjever.hr/tz zagrebačke županije
27.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.