Now Reading:
Zagreb kao centar enogastronomskog druženja – evo kako je bilo na WINE EnoGastro Vip Eventu
Full Article 3 minutes read

Zagreb kao centar enogastronomskog druženja – evo kako je bilo na WINE EnoGastro Vip Eventu

U zagrebačkom hotelu The Westin 24. ožujka održan je treći dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event. Ovo je bio 25 event u organizaciji Dantesa i njegovog tima Ricerca Mercato koje su organizirali u šest uzastopnih godina. Bio je ovo event po mnogočemu drugačiji i poseban ali i iznimno dobro posjećen.

U velikoj dvorani gdje su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle sa tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi os istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i gosti iz Like.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Otvorenje eventa bilo je sa vrlo lijepim pozdravom malim zalogajčićima pripremljenim sa tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin a nakon toga uzvanike su pozdravili studenti Aspire koji su također pripremili vrlo ukusne kanapee.   

Nakon druženja s izlagačima uzvanici u bili pozvani u drugu dvoranu gdje su se održavale korisne radionice.

Od 15.00 – 15.30, ugledni vinar Radoslav Bobanović predstavio je ekološko-vinski kraj Zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost.

Od 15.30. – 16.00, vinska conossierka Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić uvele su uzvanike u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i šta je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili u njima.

16.00 – 16.40 poznata sommelierka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku, ruku pod ruku u svijet vina istarske vinarije Prelac.

16.40. – 17.30 bila je pauza i prilika za druženje, kušanje vina izlagača, raznih delicija OPG-ova i sklapanja mnogih poslova.

17.30-18.00, F&B manager, David Hrkač ispričao je kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića.

18.00 – 18.30 Sommelier Jure Andrijašević upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina.

18.30 – 19.15 Koji su preduvijet za razvoj turizma te povećanja posjećenosti u ugostiteljstvu predstavio je sommelier Mario Meštrović.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora od 20.00 sati održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića kuhara PIK Vrbovec te odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela Westin.

Gosti su imali prilike kušati jela od istarskog boškarina, preko sashimija od dimljenih pačjih prsa, svježih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara.

www.sjever.hr
26.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.