Now Reading:
ROBERT ŠPLAJT I DALJE NA ČELU HNS-a U ZAGORJU. Stranka dobiva novih zamah i pred njom su dobre stvari u budućnosti
Full Article 4 minutes read

ROBERT ŠPLAJT I DALJE NA ČELU HNS-a U ZAGORJU. Stranka dobiva novih zamah i pred njom su dobre stvari u budućnosti

Načelnik Općine Kumorovec i dosadašnji predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije, Robert Šplajt, i dalje će voditi tu organizaciju nakon što je u petak na Skupštini organizacije dobio povjerenje za još jedan mandat.

Uz njega za potpredsjednike su izabrani Anđelko-Ferek Jambrek i Valentina Pakračić-Jambrek te još 12 članova Predsjedništva.

Nakon ponovnog izbora Šplajt je najavio da je velika odgovornost da se stranka digne opet na onu visinu koju zaslužuje, a to je treća po snazi u županiji. Isto tako i na razini države.

-HNS je stranka centra koja okuplja, a ne razdvaja. HNS je stranka koja brine o “malom” čovjeku, o budućnosti djece o budućnosti sviju nas. HNS KZŽ ima dva načelnika, predsjednika općinskog vijeća te 30 gradskih i općinskih vijećnika – izjavio je Šplajt dodajući da stranka dobiva novi zamah sa pomlađenom ekipom i da stranku u Zagorju očekuju dobri rezultati u budućnosti.

Saborski zastupnik Predrag Štromar je nakon izborne Skupštine kazao da se konačno nakon tri godine održan jedan “normalan” događaj, kakvi su dosada izostali zbog korone, i kako sada HNS može komunicirati i sa članovima stranke, ali i biračima, na uobičajen način.

-Siguran sam da će HNS ići naprijed sa većim i boljim rezultatima. Mi smo opstali, dobili smo opet saborskog zastupnika, a na lokalnim izborima smo pojačali rezultat. Krivulja nam je pozitivna – kazao je Štromar te pojasnio da su za uzlazni trend stranke zaslužni upravo njeni članovi.

Ponovio je kako je fokus stranke na tome kako građanima osigurati da što kvalitetnije žive. Dodao je i kako do 2017. nije bilo otvorenih natječaja ili fondova na koje su se gradonačelnici i načelnici mogli javljati. Ističe da je upravo stabilizacija vlasti tada, u kojoj je sudjelovao i HNS, omogućila sve to.

-Mnogo je sredstava stiglo preko fondova na sjever Hrvatske, a posebno u Krapinsko-zagorsku županiju – zaključio je Štromar te naglasio da je uvelike riješen problem klizišta, izgrađene škole, obnovoljeni i energetski uređeni objekt.

Za novog/starog predsjednika Šplajta naglasio je da je izuzetno aktivan, da mnogo radi i da je pred HNS-om KZŽ jedan novi uzlet.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Jasmin Krizmanić, također je naglasio kako su od 2017. do danas donijete teške ali odgovorne odluke, koje često nisu išle u korist same stranke ali se od težeg puta nije odustalo.

-Mi kao HNS imamo 19 gradonačelnika i načelnika. To nije mali rezultat obzirom da nam ankete nikada ne idu u korist i da nas se marginalizira. Broj od 19 gradonačelnika i načelnika je jedan rezultat koji smo postigli upravo izravnom komunikacijom sa građanima. Oni su nam dali povjerenje jer smo realizirali projekte koji su bitni i važni za svakog, za “čovjeka – mišljenja je Krizmanić. Nastavio je kako najkvalitetniji načelnici i gradonačelnici dolaze upravo iz redova HNS-a.

Na kraju je vijećnik u Skupštini Krapinsko-zagorske županije, Anđelko Ferek Jambrek, dodao da je stranka u KZŽ konstruktivna oporba. Stranka upozorava na sve ono što nije dobro, ali da će prvenstveno raditi u interesu i za dobrobit mještana KZŽ.

ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA KZŽ: Jasmin Krizmanić, Nenad Sikirica, Albert, Kontak, Danijela Lončar. Juraj Matkun, Vlado Vertuš, Žarko Ivančić, Jelena Bašić, Danijel Čupar, Dražen Vadlja, Tomo Hršak, Mario Podhraški.

s.kalajdžija/sjever.hr 25.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.