Now Reading:
Ludbreg je i ovog proljeća prava sportska meka – danas i sutra na redu su popularni Crazy Hill Trail i orijentacijske utrke
Full Article 2 minutes read

Ludbreg je i ovog proljeća prava sportska meka – danas i sutra na redu su popularni Crazy Hill Trail i orijentacijske utrke

Ludbreg, „centar svijeta“ u ožujku je i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući drugom izdanju festivala „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring svakog vikenda u Ludbreg donosi uzbudljiva sportska događanja.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom. Ovog vikenda na rasporedu su orijentacijske utrke i popularni Crazy Hill Trail.

U subotu 26. ožujka 2022. godine Orijentacijski klub Varaždin organizira dvije orijentacijske utrke u sklopu manifestacije Welcome spring LUDBREG 2022. Rekreativci i zainteresirani građani mogu se natjecati u OPEN kategoriji bez obzira na poznavanje vještina orijentacije. Program na Otoku mladosti počinje u 10:30 sati.

-Građani Ludbrega tako imaju jedinstvenu priliku u vlastitom se gradu iskušati u ovom zanimljivom sportu. Tu subotu, po čitavom gradu Ludbregu protrčavat će šarene majice naših orijentacista. Pogled će im biti prikovan u kartu, a otkrit će možda neke tajne Ludbrega koje ni Ludbrežani ne znaju. Upoznajte Ludbreg na poseban način, možda se uspijete i izgubiti! – poručuju organizatori.

U nedjelju 27. ožujka slijedi osmo izdanje Crazy Hill Trail running utrke koja je svojevrsno putovanje kroz prekrasan krajolik ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma. Utrka počinje i završava u zelenoj oazi u samom centru Ludbrega, Otoku Mladosti.

-Za natjecatelje smo priredili TRI staze. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 34 km sa 1.040 m uspona i isto toliko silaska (RED), a za sve ostale trkače, rekreatiativce i planinare priredili smo lakšu stazu od 16 km s 415 m uspona i silaska (BLUE), te dodatno i najlakšu stazu od 10 km i 215 m uspona i silaska (GREEN). Staze će biti u potpunosti označene – kažu u Športsko-rekreativnom društvu BSV Ludbreg.

sjever.hr/ludbreg.hr
26.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.