Now Reading:
Župan Koren održao prijem povodom uspjeha članova županijske Udruge orača
Full Article 3 minutes read

Župan Koren održao prijem povodom uspjeha članova županijske Udruge orača

Povodom uspjeha koje su ostvarili na 1. Revijalnom natjecanju orača sjeverozapadne Hrvatske, koje je održano krajem prošle godine, župan Darko Koren danas je u prostorima Županijske uprave održao prijem za članove Udruge orača Koprivničko – križevačke županije.

Naime, na natjecanju su snage odmjerili najbolji orači iz Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a prvo je mjesto u ukupnom poretku ostvarila KKŽ, zahvaljujući vještinama i znanju koje su pokazali naši orači. Osvojili su prva mjesta u sve tri kategorije, i to Saša Višak u kategoriji pluga ravnjaka, Zoran Radiček u kategoriji pluga premetnjaka i Blaž Tomijek u kategoriji oldtimera.

Župan im je čestitao na tom uspjehu, kao i na prijašnjim uspjesima na natjecanjima oranja u državi i svijetu na kojima su promovirali županiju, primjerice u Engleskoj, Keniji i Sjedinjenim američkim državama. Ujedno je naglasio dugogodišnju podršku Županije aktivnostima Udruge.

– Od samog početka prepoznali smo vrijednost Udruge i njezinih članova te im pomogli kroz sufinanciranje natjecanja i kupnju natjecateljskih plugova. Nadamo se kako smo tom podrškom barem malo doprinijeli uspjesima orača, ali, naravno, najveću ulogu imaju njihovo znanje i vještine te upornost i entuzijazam. Još jednom iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu podršku -rekao je župan Koren.

Predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni naglasio je kako djeluju od 2007. godine, a trenutno imaju čak 47 članova. Zahvalio je Županiji na podršci oračima, ali i razvoju Udruge, dodavši kako, bez takve pomoći, kao i pomoći sponzora i jedinica lokalne samouprave, ne bi mogli djelovati, obzirom da su neprofitna udruga.

– Iznimno nam je važna podrška Županije u svim aktivnostima jer natjecanja, edukacije i održavanje opreme iziskuju velike troškove, a smatramo kako naši orači svojim angažmanom i znanjem zaslužuju biti na vrhu. Hvala vam na dosadašnjoj suradnji koja traje od samih početaka naše Udruge i vjerujem da će i nadalje biti na visokoj razini – kazao je predsjednik Novotni te dodao kako je u planu održavanje 1. Revijalnog natjecanja orača sjeverozapadne Hrvatske.

Višestruki najuspješniji orači Saša Višak i Zoran Radiček također su zahvalili županu na prijemu, kao i Županiji na dugogodišnjoj potpori, a posebno na kupnji opreme bez koje se ne bi mogli natjecati. Zahvaljujući natjecanjima, imali su priliku obići cijelu Hrvatsku te su istaknuli kako je KKŽ jedna od rijetkih županija koja oračima pruža takvu podršku.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, tajnica Udruge Zdenka Marić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

www.sjever.hr
24.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.