Now Reading:
Tabor Film Festival otvorio prijave za filmove i prvu festivalsku edukativno-profesionalnu rezidenciju za mlade filmaše – TaborPRO!
Full Article 2 minutes read

Tabor Film Festival otvorio prijave za filmove i prvu festivalsku edukativno-profesionalnu rezidenciju za mlade filmaše – TaborPRO!

Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane autorice i autore da prijave svoje filmove na 20. izdanje i pridruže se filmskom taborovanju u dvorcu Veliki Tabor, a koje će se ove godine održati od 7. do 10. srpnja.

Na natječaj za prijavu filmova u međunarodnu i domaću konkurenciju natjecateljskog programa festivala mogu se prijaviti filmovi u trajanju do 30 minuta u kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film, kao i filmovi hibridnog žanra, a koji su nastali nakon 1. siječnja 2020. godine. Natječaj je otvoren do 25. travnja 2022., a detalje o prijavi možete pronaći na www.taborfilmfestival.com. Filmovi u dva natjecateljska programa, domaćem i međunarodnom, konkuriraju za nagradu Veronikina lubanja i novčane nagrade.

Novost Tabor Film Festivala je pokretanje edukativno-profesionalne platforme pod nazivom TaborPRO, prve takve umjetničke i edukativne prakse u Krapinsko-zagorskoj županiji, usmjerene na umrežavanje i usavršavanje zajednice mladih filmaša, ali i šire publike svih dobnih skupina. Ove će godine Tabor na pet dana postati profesionalna regionalna rezidencija za odabrane studente završnih godina akademija iz regije, s naglaskom na temi razvoja profesionalnog kratkometražnog filma nakon završetka školovanja.

Koordinatorica platforme je Anita Čeko, diplomirana filmska dramaturginja, redateljica i scenaristica te aktivna članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Kinokluba Zagreb. I ovaj je natječaj otvoren do 25. travnja, a zainteresirani polaznici detalje o radionici i uvjete prijave o TaboruPRO također mogu pronaći na web stranici festivala.

Uz otvorene prijave za sudionike, započela je i prodaja festivalskih ulaznica za posjetitelje. Tabor Film Festival svake godine svojoj publici nudi obilje kvalitetnih filmova, popratne programe poput koncerata, radionica i izložbi, a sve to uz opušteno druženje u prekrasnom okružju dvorca. Tabor Film Festival ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, a organizator je produkcijska kuća SABMARINE, uz pomoć Muzeja Hrvatskog zagorja, Krapinsko – zagorske županije, Općine Desinić te drugih partnera.

www.sjever.hr
25.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.