Now Reading:
MALI BUKOVEC Mjesno groblje u Svetom Petru uskoro u novom ruhu – hortikulturalni radovi u punom su jeku
Full Article 2 minutes read

MALI BUKOVEC Mjesno groblje u Svetom Petru uskoro u novom ruhu – hortikulturalni radovi u punom su jeku

Projektom ukupne vrijednosti 167.712 kuna hortikulturno će se urediti mjesno groblje u Svetom Petru, a sve u svrhu bolje uređenosti i estetici istog.

Projekt je prijavljen na Mjeru 19 ,,LEADER – CLLD” , Podmjera 19.2 te je od ukupnog iznosa 117 000 kuna iz Europske unije, 13 000 kuna je iz državnog proračuna, dok Općina Mali Bukovec iz svog proračuna osigurava 37 732 kune.

Novo drveće i ukrasno grmlje će se posaditi na mjestima na kojima je do sada bila trava i druga divlja vegetacija, što će uvelike olakšati održavanje groblja urednim i spriječiti rast korova i drugog štetnog bilja na tim mjestima. Također će se postići i viša razina estetike samog groblja, kako bi posljednje počivalište pokojnih članova obitelji i prijatelja žitelja Općine Mali Bukovec ipak bilo uređenije i dostojanstvenije kako i priliči takvim mjestima.

Sadašnje stanje uređenosti groblja ne zadovoljava razinu uređenosti za objekt čija je namjena osigurati dostojanstveno mjesto posljednjeg počivališta članova obitelji žitelja Općine i svih drugih ukopanih na tom mjestu. Hortikulturnim uređenjem će se podići razina uređenosti što će doprinijeti lakšem održavanju i ljepšem izgledu samog groblja. Oko posađenog drveća i grmlja će se ujedno i urediti zelena površina kako bi se ubuduće spriječio rast korova i ostale nepoželjne vegetacije.

Završetak projekta planiran je u ovoj godini.

Foto: arhiva

sjever.hr/mali-bukovec.hr
25.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.