Now Reading:
Apel građanima: prijavite slobodne kapacitete za smještaj raseljenih osoba, Vlada će podmirivati troškove
Full Article 2 minutes read

Apel građanima: prijavite slobodne kapacitete za smještaj raseljenih osoba, Vlada će podmirivati troškove

Na području Varaždinske županije se na današnji dan nalaze ukupno 394 raseljene osobe iz Republike Ukrajine. U kolektivnom smještaju u Domu 2 u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinskim Toplicama nalazi se 100 osoba, u hotelu Turist 65 osoba, u prihvatnom centru u Maloj dvorani Arene Varaždin 32 osobe, dok je 197 osoba u privatnom smještaju.

Budući da ruska agresija na Ukrajinu ne jenjava, za očekivati je sve veći dolazak raseljenih osoba. Stoga župan Anđelko Stričak upućuje apel građanima iz Varaždinske županije.

Postojeći smještajni kapaciteti su gotovo popunjeni. Stoga apeliram na sve građane koji imaju slobodnih smještajnih kapaciteta da se jave civilnoj zaštiti na e-mail varazdin112@civilna-zastita.hr. Također, zahvaljujem svima do sada uključenima, od volontera Crvenog križa do stožera civilne zaštite na angažmanu da građanima Ukrajine boravak kod nas učine što bezbolnijim – rekao je Stričak.

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju. Vlasnicima stambenih jedinica troškovi će se podmirivati na temelju ugovora o najmu sklopljenih s Ministarstvom unutarnjih poslova – Ravnateljstvom civilne zaštite, na rok od šest mjeseci s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

Najviši iznos troškova korištenja stambene jedinice može iznositi 3.600 kuna mjesečno. Više informacija je dostupno na službenoj stranici Vlade RH na linku: https://bit.ly/36GNXnk, dok je Odluka dostupna na: https://bit.ly/3tFrGiV.

www.sjever.hr
25.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.