Now Reading:
Vodotoranj, jedan od simbola Varaždina, krasi atraktivna dekorativna fasadna rasvjeta
Full Article 2 minutes read

Vodotoranj, jedan od simbola Varaždina, krasi atraktivna dekorativna fasadna rasvjeta

Uz Gradsku vijećnicu, Županijsku palaču, Stari grad te mnoge druge građevine i zdanja, Varaždin je prepoznatljiv i po zgradi Vodotornja koji je izgrađeni 1965. godine.

Energetskom obnovom same zgrade koja je u vlasništvu Varaždinske županije, a jedna je od pet najvećih zgrada u Varaždinu, postavljena je ventilirana i termički zaštićena fasada s vrhunskim materijalom aluminijem. Zamijenjeno je 500-tinjak prozora i postavljeno oko 400 novih rasvjetnih tijela. Dopunjen je klimatizacijski sustav, postavljeni su ventilokonvektori, kao i novi radijatori.

No, ono što zgradu Vodotornja čini zanimljivom i atraktivnom je svakako dekorativna fasadna rasvjeta koja plijeni pozornost stanovnika Varaždina, ali i šire. Naime, ovih je dana završeno adresiranje svjetiljki te programiranje statičkih scena, a u tijeku je i dovršetak programiranja dinamičkih scena. Također je izvršena i obuka korisnika, a tom prigodom je održana prezentacija projekta kojoj su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sambolec te predstavnici projektanata.

Istaknimo kako svjetiljke imaju mogućnost mijenjanja boje, mogućnost preprogramiranja u realnom vremenu, mogućnost kontrole svakog piksela te mogućnost kontrole rasvjete s odgovarajućim, reaktivnim programiranjem.

Podsjetimo, nedavno je Vodotoranj bio u bojama ukrajinske zastave u znak podrške ukrajinskom narodu te u zelenoj boji kada se obilježavao Dan svetog Patrika.

www.sjever.hr
24.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.