Now Reading:
Odlični rezultati Boksačkog kluba Thor iz Bartolovca, sedam medalja s državnog prvenstva – uskoro boksački spektakl u Trnovcu
Full Article 4 minutes read

Odlični rezultati Boksačkog kluba Thor iz Bartolovca, sedam medalja s državnog prvenstva – uskoro boksački spektakl u Trnovcu

S nedavnog pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu za seniore U-22, mlađe seniore i žene svih dobnih skupina, održanom u Zadru, devetero boksačica i boksača Boksačkog kluba Thor iz Bartolovca vratilo se sa sedam medalja.

Paulina Bogović prvakinja je Hrvatske u juniorskoj kategoriji 75 kg i proglašena je najboljom juniorkom Hrvatske. Nikolina Govedić i Lorena Horvat prvakinje su Hrvatske u kategoriji kadetkinja 46 i 70 kg. Valerija Vugrinec drugu godinu zaredom viceprvakinja je Hrvatske u kategoriji juniorki do 64 kg. Lana Skupnjak je viceprvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja do 64 kg. Karin Horvat i Julija Božak brončane su u kategoriji juniorki do 80 kg i 54 kg. Za klub su se iznimno dobro borili i Rafael Malašić i Patrik Horvat u vrlo jakoj konkurenciji.

Ovo su samo posljednji odlični rezultati BK Thor koji djeluje godinu i pol.

– Ja boksam godinu i pol u ovom klubu. Prije sam bila u BK Omega. Ali odlučila sam se za ovaj regularni boks, dok sam u Omegi boksala savate. Zašto boks? Sviđa mi se adrenalin, energija, dođem iz škole, ispalim sve te probleme i napucam se energijom – rekla nam je najbolja hrvatska juniorka Paulina Bogović.

I državna prvakinja Lorena Horvat u BK Thor trenira godinu i pol.

– Boks sam odabrala jer ima neku energiju i na neki način opušteno radiš ono što voliš. Naslov državne prvakinje veliki je uspjeh za mene. Svaki mjesec je neko natjecanje za koje se pripremamo – kazala je Lorena.

Trener Robert Herić naglašava da su rezultati u godinu i pol dana rada veći od očekivanja.

– Odmah nakon osnutka kluba, nakon sedam mjeseci, imali smo predstavnika na Svjetskom prvenstvu. Prvi put u povijesti hrvatskog boksa da je netko u tako kratkom periodu uspio doći na Svjetsko prvenstvo. Imamo tri reprezentativca u klubu, Timi Maslić, Rafael Malašić, Denis Čerepinko. Imamo 35 natjecatelja, od toga 20 cura. S njima smo prvu godinu ostvarili vrhunske rezultate, imali smo prvakinju Hrvatske, dvije viceprvakinje i dvije brončane medalje. Ove godine smo pojačali, dobili smo tri prvakinje, među njima najbolju juniorku Hrvatske, dvije viceprvakinje i dvije brončane, a tek sada slijede kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori, tek sad počinju prvenstva. Na posljednjem natjecanju, u boksačkoj ligi sve četiri naše cure su pobijedile prekidom u prvoj minuti prve runde – rekao je Herić.

– U Hrvatskoj se natječu 52 kluba. Postoji malo kriva percepcija da je tek nekoliko klubova. U Hrvatskoj su 52 kluba, a Thor je trenutno peti na ljestvici – dodao je trener.

U klubu treniraju djeca s područja općine Trnovec Bartolovečki, njih 50-ak. Trenira se svaki dan. Prošle su godine bili na pripremama u Ukrajini, na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, na međunarodnom turniru u Češkoj, dvaput u Srbiji, a u Zagrebu na međunarodnom turniru Luka Sačić osvojio je prvo zlato za klub. Ove je godine Europsko prvenstvo za djevojke i Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. A vrhunsko boksačko natjecanje imat će prilike vidjeti i ljubitelji sporta u Trnovcu. Naime, klub u svibnju planira organizirati veliki boksački spektakl s najboljim klubovima iz Hrvatske i gostima iz inozemstva.

Kvalitetan sportski rad, posebno s djecom, podržavaju iz i općinske uprave. Načelnica Verica Vitković ističe da je upravo zbog razvoja sporta i uvjeta za treniranje i natjecanje nedavno osnovana Sportska zajednica Općine Trnovec Bartolovečki.

– Podržavamo rad sportskih društava na području naše općine, među njima i Boksačkog kluba Thor iz Bartolovca, zbog važnosti zdravog, sportskog života, posebno mladih osoba. A sportski rezultati koje postižu, osim što su njihova satisfakcija, i svojevrsna su promocija naše općine – kazala je Vitković.

www.sjever.hr
24.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.