Now Reading:
Školarci iz Ukrajine krenuli na nastavu u Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu
Full Article 1 minutes read

Školarci iz Ukrajine krenuli na nastavu u Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu

Sedmero od ukupno osmero djece iz ratom razorene Ukrajine (jedno je dijete u samoizolaciji), koja su sa svojim obiteljima, uglavnom majkama, utočište našli u Ivancu, danas su postali novi učenici ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

U vezi s time je jučer u školi održan inicijalni sastanak vodstva škole s djecom i njihovim majkama, na kome su dobili sve informacije o integraciji u školski sustav.

Uz ravnatelja Damira Jagića, koji ih je pozdravio te novim đacima poželio dobrodošlicu u školu, dočekali su ih i pedagoginja Vesna Vitez, defektologinja Iva Kelemen i knjižničarka Draženka Stančić, uz prevođenje Valentine Hranić.

Djeci su podijeljene školske torbe, udžbenici, bilježnice i pribor te nešto školske opreme pa su tako već danas novi učenici pošli u školu i to u treći, peti, šesti i sedmi razred.

Sve koordinacijske aktivnosti oko njihova dolaska i sastanka s vodstvom škole odradio je Stožer civilne zaštite grada Ivanca.

Svi građani koji bi htjeli pomoći oko opremanja izbjegle ukrajinske djece tenisicama i drugom sportskom opremom mole se da se jave u Crveni križ (tel. 781-534) gdje će dobiti podatke o potrebnim veličinama odjeće, odnosno brojevima obuće.

sjever.hr/ivanec.hr
23.03.2022.


Input your search keywords and press Enter.