Now Reading:
U Lepoglavu stiglo desetak izbjeglih Ukrajinaca – Škvarić: Spremni smo i dio gradskog društvenog prostora prenamijeniti u smještajne kapacitete
Full Article 1 minutes read

U Lepoglavu stiglo desetak izbjeglih Ukrajinaca – Škvarić: Spremni smo i dio gradskog društvenog prostora prenamijeniti u smještajne kapacitete

Iz ratom zahvaćene Ukrajine u Lepoglavu su proteklog vikenda stigle prve ukrajinske izbjeglice. Riječ je o njih desetak, uglavnom o majkama s djecom kojima je smještaj u Lepoglavi osigurala Varaždinska biskupija.

Izbjeglice su smještene u prostoru nekadašnjeg župnog ureda gdje im je od strane lepoglavske župe, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i njegovih volontera, Grada Lepoglave i gradskog Stožera civilne zaštite, kao i građana, pružena sva potrebna pomoć i podrška.

Grad Lepoglava pruža podršku Ukrajini na koju je izvršena agresija te izražava suosjećanje i solidarnost s ukrajinskim narodom koji, kao i mi prije tridesetak godina, proživljava veliku tragediju pokazujući pritom domoljublje i spremnost braniti svoju zemlju. Ne samo riječima podrške, Grad Lepoglava spreman je pomoći i prihvatom izbjeglica za što smo dio društvenog prostora na gradskom području spremni prenamijeniti u smještajne kapacitete – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska izbjeglica koje su stigle u Lepoglavu.

Tom prigodom, uz riječi dobrodošlice i podrške, pristiglim je Ukrajincima ponuđena sva potrebna gradska pomoć.

www.sjever.hr
22.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.