Now Reading:
MLADEŽ HDZ-a OPĆINE RADOBOJ Uređenjem radobojskog izvora obilježen Svjetski dan voda
Full Article 2 minutes read

MLADEŽ HDZ-a OPĆINE RADOBOJ Uređenjem radobojskog izvora obilježen Svjetski dan voda

S obzirom na sve veće zagađenje okoliša, Mladež HDZ-a Općine Radoboj povodom Svjetskog dana voda provela je akciju uređenja radobojskog izvora čime su članovi i članice željeli ukazati na važnost zaštite prirode.

Radobojska Mladež kroz čitavu godinu provodi brojne aktivnosti i akcije kojima želi podići svijest građana, posebno mladih o očuvanju okoliša, a s obilježavanjem Svjetskog dana voda krenuli su već u petak.

Kako je pojasnio predsjednik Mladeži Tin Macan, riječ je o izvoru o kojem već godinama brine jedan stariji mještanin, a da bi mu olakšali, na sebe su preuzeli brigu o njegovom održavanju.

Izvor smo očistili, prebojali smo ogradu, posadili cvijeće i na neki način dali mu novo ruho, a to ćemo raditi i kroz čitavu godinu kako bismo doista dali svoj skromni doprinos zaštiti prirode – rekao je Macan te dodao kako bi svi ljudi općenito trebali pridati više pažnje očuvanju okoliša.

Svojim akcijama Mladež želi sve svoje sumještane potaknuti da brinu o onome što imaju, a osim Svjetskog dana voda, obilježit će i nadolazeći Dan planeta Zemlje i sa svojim simboličnim doprinosom sadnje nekoliko drveća ponovno poslati snažnu poruku: Priroda je samo jedna, čuvajmo ju za buduće generacije!

www.sjever.hr
22.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.