Now Reading:
U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održana sjednica za sprečavanje i borbu protiv nasilja!
Full Article 2 minutes read

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održana sjednica za sprečavanje i borbu protiv nasilja!

U prostorijama Županijske uprave, u petak 18. ožujka održana je sjednica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Voditeljica Tima Maja Gregurović uvodno je naglasila važnost aktivnog provođenja planiranih aktivnosti te zahvalila svim članovima na dosadašnjem angažmanu i proaktivnom djelovanju unutar svojih ustanova i institucija, a koje za cilj ima osigurati još sigurnije okvire za sve one koji trpe neki od oblika nasilja.

Zamjenik Ljubić je dodao kako na nasilje treba imati nultu stopu tolerancije, a  u tome  jako veliku ulogu imaju edukativne i preventivne akcije kojima se podiže svijest građana. 

U posljednje vrijeme svijest građana se po tom pitanju povećala što je i zasluga  ovakvih tijela koje u svojoj domeni provodne razne aktivnosti s krajnjim ciljem uklanjanja nasilja iz našeg društva. Županija također kroz svoje programe i projekte značajno doprinosi tome, primjerice uspostavom privremene i izgradnjom novog objekta sigurne kuće koja pruža sigurnost korisnicama. Nadamo se da će potreba za tom zaštitom biti manja, no ona mora postojati kako bi pružili adekvatnu zaštitu i dostojne uvjete za one osobe koje se moraju skloniti zbog nasilja – rekao je Ljubić.

– Podržavamo akcije protiv svih oblika nasilja, smatramo da je preventiva i edukacija od malih nogu najvažnija, pogotovo u ovom turbulentnom vremenu koje je prepuno problema –  naglasio je Ljubić te zaključio kako će Županija i dalje biti velika podrška u radu Županijskog tima.

Na sjednici je usvojen i Godišnji plan rada za 2022. godinu kojim su definirani operativni ciljevi,  između ostalog sudjelovanja u organiziranim programima izobrazbe o zaštiti i postupanju u slučaju nasilja u obitelji, obilježavanje prigodnih datuma vezanih uz  borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te kontinuirane edukacije u odgojno obrazovnim institucijama kroz cijelu školsku godinu na razini županije.

www.sjever.hr/kckzz.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.