Now Reading:
Dvorana Srednje škole Koprivnica spremna je za prihvat izbjeglica, Stožer civilne zaštite provodi sve potrebne organizacijske aktivnosti
Full Article 2 minutes read

Dvorana Srednje škole Koprivnica spremna je za prihvat izbjeglica, Stožer civilne zaštite provodi sve potrebne organizacijske aktivnosti

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak je održao koordinaciju na kojoj se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i aktivnostima vezanim uz zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine koje su smještene ili prolaze kroz područje županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako se trenutno provode sve organizacijske aktivnosti, a u slučaju da dođe do aktivacije prihvatnog centra za ukrajinske izbjeglice, odnosno mobilizacije objekta dvorane koprivničke srednje škole, potrebna oprema je spremna. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno se nalaze 123 izbjeglice iz Ukrajine, od kojih 56 djece, 62 žene i pet muškaraca, a većina osoba primarno je u tranzitu s ciljem odlaska na druge destinacije.

Svim osobama koje prolaze vlakom iz smjera Mađarske, nakon granične kontrole na stanici u Koprivnici bit će pružena pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama te zdravstvena zaštita u čemu će uz koordinaciju županijskog Stožera civilne zaštite i prema iskazanoj potrebi sudjelovati volonteri koprivničkog Crvenog križa, djelatnici Službe civilne zaštite Koprivnica, PU koprivničko-križevačke, županijske Vatrogasne zajednice te zdravstveni djelatnici.

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je i Internet stranicu Hrvatska za Ukrajinu koja sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine. Iz Koprivničko-križevačke županije podsjećaju sugrađane da ako žele prihvatiti osobe iz Ukrajine u privatnom aranžmanu, to prijave Službi civilne zaštite Koprivnica na broj 112 kako bi se one registrirale i kako bi im se omogućila potrebna pomoć.

Epidemiološka situacija na području županije je stabilna s trendom smanjenja broja oboljelih, a s obzirom na manji broj zaraza te smanjeni interes za cijepljenje, od travnja više neće biti organiziranih velikih punktova već će se cijepljenje osim u ordinacijama obiteljske medicine provoditi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Prema posljednjim podacima, prvom dozom cijepljeno je oko 64 posto odraslog stanovništva. Prema novom rasporedu cijepljenje u prostorima Zavoda u Koprivnici bit će organizirano 6. i 20. travnja od 13 do 14 sati, u prostorima Zavoda u Đurđevcu 14. travnja od 11 do 12 sati, a u prostorima Zavoda u Križevcima 29. travnja od 12 do 13 sati.

www.sjever.hr / kckzz.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.