Now Reading:
U dvije prometne nesreće vozači napustili mjesto događaja
Full Article 2 minutes read

U dvije prometne nesreće vozači napustili mjesto događaja

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke obavještavaju kako su u subotu zabilježene dvije prometne nesreće prilikom kojih su vozači napustili mjesto događaja.

Naime, oko 10.30 sati, u Kloštru Podravskom u Ulici Petra Preradovića 19-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes bjelovarske registarske oznake. Uslijed nepropisnog mimoilaženja s nepoznatim teretnim automobilom kojim je iz suprotnog smjera upravljalo nepoznati vozač, došlo je do udara bočnih ogledala, a nepoznati vozač je vozilom napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Druga prometna nesreća dogodila se, oko 19 sati, na otvorenom djelu ceste Carevdar – Majurec nepoznati vozač upravljao je teretnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja teretni automobil je sletio van kolnika, udario u betonski zid mosta i smjerokazni stupić te sletio u putni jarak. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja i policija za njim traga.

Iz policije podsjećaju vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće. U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

www.sjever.hr
20.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.