Now Reading:
I nordijski hodači u Ludbregu na ruti projekta Via Saint Martin
Full Article 2 minutes read

I nordijski hodači u Ludbregu na ruti projekta Via Saint Martin

U sklopu projekta Via Saint Martin u subotu je Ludbreg bio odredište nordijskih hodača. Naime, organiziran je nacionalni hodočasnički dan s prigodnim programom. Okupljanje je bilo na Otoku mladosti, gdje je predstavljen projekt, a potom su nordijski hodači prošli rutom svetog Martina.

Gordana Loparić, jedna od sudionica događaja i ujedno predsjednica Udruge žena u borbi protiv raka dojke Narcisa Ludbreg, kazala je da je cilj susreta družiti se u prirodi i upoznati druge sudionike s novo uspostavljenom rutom svetog Martina.

Velika je važnost kretanja za zdravlje. U ovo vrijeme korone kada je svima život blokiran, vidi se koliko su ljudi željni prirode. Početak je proljeća, lijepo je vrijeme i kretanje na svježem zraku, pogotovu u društvu, uz osjećaj pripadnosti, jako je važno za fizičko i mentalno zdravlje svake osobe, a još k tome smo ponešto naučili i o svetom Martinu – poručila je Loparić.

Projekt Via Saint Martin temelji se na razvoju novih tematskih turističkih sadržaja povezanih s održivim i kulturnim turizmom. Vodeći partner projekta je Grad Ludbreg, a partner s mađarske strane je Općina Zalaszentmárton. Ukupna vrijednost projekta iznosi 350.130,75 eura, a sufinanciran je iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014 – 2020. Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničke turističke rute, koja uključuje vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
20.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.