Now Reading:
Za izgradnju novog Vatrogasnog doma Općini Goričan odobrena sredstva u iznosu od preko 7,4 milijuna kuna. Među 116 projekata najbolje ocijenjen onaj iz Goričana
Full Article 2 minutes read

Za izgradnju novog Vatrogasnog doma Općini Goričan odobrena sredstva u iznosu od preko 7,4 milijuna kuna. Među 116 projekata najbolje ocijenjen onaj iz Goričana

U Općinu Goričan ovih su dana stigle odlične vijesti. Naime, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno je ocijenila općinski projekt izgradnje novog Vatrogasnog doma za što će Općini biti dodijeljena sredstva u iznosu od preko 7,4 milijuna kuna.

Riječ je o investiciji zahvaljujući kojoj će goričanski vatrogasci konačno dobiti primjeren prostor koji će odgovarati svim njihovim potrebama.

Zahvaljujući ovim sredstvima Općina će obnoviti, dograditi i opremiti postojeću zgradu i garažu pa će vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Goričan napokon, uz adekvatni prostor imati i svu opremu i vozila na jednom mjestu.

Da je riječ o kvalitetnom projektu aktualne općinske uprave govori i podatak da se na inicijalnoj listi nalazi na prvom mjestu među 116 prijavljenih projekata s najvećim brojem bodova nakon evaluacije i ocjenjivanja svih spomenutih projekata.

Kako je naglasio načelnik Emanuel Sinković, koji iza sebe ima veliko iskustvo u pripremi i izradi EU ali i ostalih projekata, radi se o prijeko potrebnom i vrijednom projektu s ciljem osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad dobrovoljnih vatrogasaca.

– Danas je više no ikad izraženo kako su vatrogasci važan dio cijelog sustava civilne zaštite, a u ovom izazovnim vremenima u kojima živimo njihov dobrovoljni rad, zalaganje i sve što čine kako bi građani bili što sigurniji nemaju premca. Upravo zbog svega što oni čine za naše mještane, ovom investicijom vraćamo im dug i osiguravamo adekvatne uvjete za njihov nesmetan rad – poručio je načelnik Sinković.

S obzirom da je riječ o jednom od kapitalnih projekata Općine Goričan, načelnik Sinković itekako je zadovoljan što ga je Agencija pozitivno ocijenila.

– Radi se o jednom od važnijih projekata za našu Općinu, ali i za sigurnost naših mještana zbog čega sam izrazito zadovoljan što su nam odobrena sredstva jer općinski proračun nije dostatan za financiranje ovako velikih, kapitalnih investicija – zaključio je Sinković.

Na ovaj način aktualna izvršna vlast u Općini Goričan nastavila je s realizacijom svog zacrtanog plana za što je prije gotovo godinu dana dobila povjerenje od mještana da vodi Općinu.

www.sjever.hr
18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.