Now Reading:
Tko je zagadio Bednju?
Full Article 1 minutes read

Tko je zagadio Bednju?

Komunalno redarstvo Grada Ludbrega danas je na temelju pritužbi građana zajedno s Hrvatskim vodama izašlo na teren, na uljevno mjesto jednog kraka kanalizacije ispod sportskog parka Podravina te evidentiralo onečišćenje rijeke Bednje neidentificiranim plastičnim materijalom, informacije su iz Grada Ludbrega.

Na poziv Hrvatskih voda na teren je izašao državni inspektorat koji će naložiti Hrvatskim vodama sanaciju onečišćenog dijela rijeke Bednje te pokrenuti istražne radnje radi pronalaska osoba odgovornih za onečišćenje.

Grad Ludbreg je cjelokupni sustav odvodnje predao na upravljanje Varkomu, sukladno Zakonu o vodama upravo zbog izgradnje pročistača otpadnih voda i dogradnje nove mreže za 17.000 stanovnika.

„Nama je izuzetno žao zbog nemilog događaja i nadamo se što bržem pronalasku počinitelja koji će snositi troškove sanacije. Također izražavamo žaljenje da država i Varkom čekaju s početkom provedbe projekta aglomeracije Ludbreg kojem će uskoro isteći i građevinska dozvola, a potpisanim ugovorima za europsko financiranje ni traga ni glasa. Ovakvi nemili događaji su samo potvrda da je pročistač otpadnih voda hitno potreban Ludbregu i okolici, ali i da sporost državne administracije skupo košta prirodu“, poručili su iz Grada Ludbrega.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
19.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.