Now Reading:
POMOZITE napuštenim i zlostavljanim macama – Dođite na prvi ovogodišnji humanitarni buvljak čakovečke Udruge Sklonište dobrote
Full Article 3 minutes read

POMOZITE napuštenim i zlostavljanim macama – Dođite na prvi ovogodišnji humanitarni buvljak čakovečke Udruge Sklonište dobrote

U subotu, 19.03. od 15 do 20 sati dođite do Baraka (ulica Josipa Kozarca, ulaz je odmah preko puta Pilke) u Čakovcu i posjetite njihov PRVI HUMANITARNI BUVLJAK (ali ne i posljednji) ove godine!

Vrijedni volonteri za vas će pripremiti brdo robe (majice, hlače, haljine, jakne) i obuće! Sve stvari su ili nove ili malo korištene (i očuvane), a možete ih dobiti u zamjenu za simboličnu donaciju! Osim toga u ponudi će bit i knjiga, CD-a, DVD-a, keramičkih ukrasa za dom, reklo bi se za svakog po nešto. Skupljene donacije će utrošiti na plaćanje veterinarskih računa za siječanj i veljaču koji iznose vrtoglavih 20 000 kn!

I zato – svaka vaša lipa volonterima udruge je izuzetno bitna i nadamo se da ćete doći u velikom broju i pronaći si neku krpicu, odabrati knjigu ili ukras za svoj dom, a ujedno time pomoći napuštenim macama.

O udruzi

Udruga za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ osnovana je početkom 2013. godine sa ciljem humanog smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka na području Međimurske županije, ali i šire. Grupa su mladih i ambicioznih volontera koji svoje slobodno vrijeme provodi zbrinjavajući i pomažući napuštenim macama.

Sav rad bazira se isključivo na volontiranju, a udruga se financira isključivo donacijama građana kojima je stalo do životinja. Vrlo bitnu ulogu u tome imaju i veterinarske ambulante i stanice s kojima udruga surađuje dugi niz godina i bez čije podrške njihov rad, barem u tom obimu, ne bi bio moguć. U više od 70% slučajeva dolaze im teško ozlijeđene, bolesne i ranjene mačke čije pretrage, liječenja, a posebice operativni zahvati koštaju puno više od zbrinjavanja zdravih mačaka sa ulice, unatoč popustima koje im osiguravaju njihovi veterinari.

Nalaze ih u groznim stanjima i ne žele okrenuti glavu. Kako u Hrvatskoj ne postoji ni jedno službeno i registrirano sklonište za mačke, snalaze se po principu privremenih domova, odnosno volonteri u svojim kućama/stanovima brinu za mace. Do sada su spasili preko 2000 mačaka, te ih udomili više od 1500. Trenutno skrbe o preko 120 mačaka, od kojih je većina teško udomljiva.

Sezona mačića je pokucala na vrata i prije nekoliko dana stigle su prve prinove, 3 mačića sa mamom koju su volonteri nazvali Anna.

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškove i donacije u hrani mogu se vidjeti na njihovoj Facebook stranici. Ukoliko želite pomoći donacijom možete im se javiti. Svaka tvrtka koja će donirati za zbrinjavanje napuštenih mačaka bit će javno objavljena na stranicama pod rubrikom „Sponzori“ kao i na Facebook stranici.

PODACI ZA UPLATU: Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote IBAN: HR9623400091110790897

www.sjever.hr
18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.