Now Reading:
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! Hrvatske odbojkašice (ipak) će igrati na Svjetskom prvenstvu
Full Article 3 minutes read

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! Hrvatske odbojkašice (ipak) će igrati na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu koje se od 23. rujna do 15. listopada igra u Nizozemskoj i Poljskoj.

Hrvatska se u posljednji trenutak našla u ždrijebu u Lausanni kao prva reprezentacija ispod crte. Naime svjetska asocijacija FIVB-a izbacila je reprezentaciju Rusije iz ždrijeba pa je tako Hrvatska dobila priliku igrati na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska ženska reprezentacija voljom ždrijeba uvrštena je u skupinu B, koja se igra u poljskom Gdanjsku i nizozemskom Arnheimu, uz domaćina Poljsku, Tursku, Dominikansku Republiku, Južnu Koreju i Tajland. Za prolazak u drugi krug potrebno je biti među četiri najbolje plasirane reprezentacije u skupini.

Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji se upravo nalazi u Turskoj, u društvu našeg novog izbornika Ferhata Akbasa, prokomentirao je ždrijeb.

-Naša su se potajna nadanja ispunila, vjerovali smo do posljednjeg trenutka da bi mogli biti uvršteni u ždrijeb za SP, jer se ta informacija pojavila prije nekoliko dana. Sretni smo i zadovoljni zbog toga, ponosni što ćemo ponovno nakon 2014. godine biti u društvu najboljih svjetskih odbojkaških reprezentacija. Skupina je teška, tu je domaćin Poljska, Turska koja je među tri najbolje europske ekipe, Koreja kao četvrta sa posljednjih OI, pa uvijek jaki Tajland i Dominikanska Republika… Ali, vjerujem da i mi imamo svoje šanse, mislim da možemo ravnopravno igrati sa svakom od tih selekcija – rekao je Žanić.

Sličnog je mišljenja i izbornik Akbas koji je možda i neplanirano dobio još jedno veliko natjecanje ove godine, uz Zlatnu skupinu Europske lige, Mediteranske igre, Challenger kup i kvalifikacije za EP, koje će uslijediti neposredno pred SP.

-Zadovoljan sam skupinom, na SP ionako nema slabih suparnica. Mogu svakako već sada obećati da ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu i da ćemo biti tvrd orah svima. Nismo bez svojih šansi, nastojat ćemo ih iskoristiti. To što je i Turska s nama u skupini kod mene ništa ne mijenja na stvari. Hrvatska je sada moja zemlja za koju se borim – rekao je Akbas.

Skupina A (Arnheim): Nizozemska, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija

Skupina B (Arnheim/Gdanjsk): Poljska, Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja, Tajland i Hrvatska

Skupina C (Arnheim/Lodz): SAD, Srbija, Njemačka, Bugarska, Kanada i Kazastan

Skupina D (Arnheim): Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka

www.sjever.hr
18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.