Now Reading:
Habijan i Poljak na sastanku u ministarstvu za pokretanje investicija u Općini Bednja: „Realizacija ovih projekata učinila bi značajan iskorak za turizam Općine, kao i cijele Varaždinske županije”
Full Article 2 minutes read

Habijan i Poljak na sastanku u ministarstvu za pokretanje investicija u Općini Bednja: „Realizacija ovih projekata učinila bi značajan iskorak za turizam Općine, kao i cijele Varaždinske županije”

Saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan u srijedu je zajedno s načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom održao sastanak u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Prenosimo priopćenje varaždinskog HDZ-a:

Tamo ih je primila državna tajnica Sanja Bošnjak s kojom su razgovarali vezano uz darovanje, odnosno raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Bednja. Naime, za potrebe razvoja infrastrukturnih projekata etno sela, auto kampa i žičare na području Općine Bednja, potrebno je urediti imovinsko-pravne odnose koji se odnose na državna zemljišta. S državnom tajnicom dogovoren je hodogram predstojećih aktivnosti koje su potrebne radi pokretanja spomenutih investicija.

-Realizacija ovih projekata učinila bi značajan iskorak po pitanju turističke ponude same Općine, kao i cijele Varaždinske županije, a također su jedan od sadržaja koji se odlično integriraju u našu viziju Parka prirode Ivančica, Strahinjčica, Ravna gora i Maceljsko gorje te bi zaokružili turistički doživljaj ovog prostora. Drago mi je što smo dobili pozitivan feedback od Ministarstva prostornog uređenja koje će provesti cijeli postupak koji je potreban kako bi projekti mogli krenuti u realizaciju. Načelnik Poljak dugi niz godina gura ove projekte i vjerujem da će uspjeti – rekao je saborski zastupnik Damir Habijan.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je kako su idejni projekti već spremni, a trenutno su u tijeku i izmjene prostornog plana:

-Idejni projekti i Prostorni plan uređenja Općine Bednja s izmjenama i dopunama koje uključuju ove projekte, uvjet su da Ministarstvo može postupiti po pitanju darovanja, odnosno raspolaganja državnom imovinom. Idejni projekti već su spremni, a izmjene Prostornog plana su u tijeku. Koliko su značajni ovi projekti pokazuje i interes investitora s kojima smo već u pregovorima. Općina Bednja trenutno je prema podacima s eVisitora druga po posjećenosti u Varaždinskoj županiji, iza Varaždina. Imamo sve prirodne preduvjete i ogroman turistički potencijal, no posjetioci, turisti trebaju sadržaj, stepenicu više. Cilj mi je da taj potencijal ostvarimo, brendiramo ovo područje i pokažemo svima ljepote Bednje – naglasio je načelnik Poljak.

www.sjever.hr
17.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.