Now Reading:
Očekuju li nas jeftinije cijene goriva idućeg utorka?
Full Article 2 minutes read

Očekuju li nas jeftinije cijene goriva idućeg utorka?

Kako piše poslovni.hr, u emisiji “A sada Vlada” Hrvatskog radija prilikom svog gostovanja, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je najavu da će Vlada na idućoj sjednici donijeti nove uredbe kako bi se olakšala situacija s cijenom goriva.

– Hrvatska je kao i sve zemlje članice donijela akte vezano uz umješavanje biogoriva. S obzirom na eskalaciju cijena, odlučili smo suspendirati penaliziranje od 1. travnja do kraja godine i tako olakšati našim građanima. Ušteda koja će se ostvariti od 1. travnja bi trebala po litri benzina ili dizela biti oko pola kune. Tako Vlada koristi još jedan alat kojim olakšavamo situaciju građanima. Cijena nafte se kreira na međunarodnom tržištu i na nju se ne može značajnije utjecati, osim na ovaj način – istaknuo je ministar Ćorić.

Svakoga utorka se mijenja cijena goriva, ona se računa po prosjeku cijena od prošloga tjedna, od ponedjeljka do petka.

– Prošloga tjedna bio je značajan porast cijena goriva na početku tjedna, iako je u četvrtak i petak cijena nešto pala, prosjek je u konačnici izračunat na temelju tih pet dana. Cijena sada pada, ako se ovaj trend nastavi, mi od sljedećeg tjedna možemo očekivati značajno umanjenje cijene goriva – zaključio je Ćorić.

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
16.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.