Now Reading:
ŽNS Varaždin, HNS i Varaždinska županija ulažu u sportsku infrastrukturu
Full Article 2 minutes read

ŽNS Varaždin, HNS i Varaždinska županija ulažu u sportsku infrastrukturu

U Varaždinu je u ponedjeljak održana redovna godišnja skupština Županijskog nogometnog saveza na kojoj su bili i predsjednik HNS-a Marijan Kustić i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić prošlu je godinu ocijenio uspješnom, s uloženih 330.000 kuna u infrastrukturu klubova članica, a podijeljeno im je i 450 lopti.

– Godina iza nas s covidom bila je teška. Klubove smo u jednom dijelu oslobodili plaćanja. Imali smo i problem međužupanijske lige, ali od ove godine imat ćemo novi sustav natjecanje i vraćamo se u svoj savez osnivanjem elitne lige s 12 klubova. Više neće biti međužupanijske lige. Bitno je da smo očuvali nogometne centre s preko tisuću djece. Financijska situacija saveza je dobra, zahvaljujući pomoći i HNS-a i Varaždinske županije, a i javljanju na mjere te organizaciji raznih utakmica – istaknuo je Horvatić.

– I dalje ćemo radit na očuvanja nogometnih centara i ulaganja u sportsku infrastrukturu. ŽNS će raspisati natječaj za dodjelu 500.000 kuna za razvoj sportske infrastrukture. Održan je sastanak sa županom Stričakom. 300.000 kuna će dati ŽNS i HNS, a 200.000 Županija. Jedinice lokalne samouprave osiguravat će 50 % ulaganja. U četiri godine imat ćemo četiri milijuna kuna za dogradnju svlačionica, popravke travnjaka, za sve što će poboljšati uvjete za pet tisuća registriranih igrača, od čega tri tisuće mlađih. Novac koji ŽNS dobije od HNS-a za funkcioniranje, mi ćemo u potpunosti proslijediti klubovima. Županija će prvi put dati sredstva jer župan shvaća ozbiljnost i važnost nogometa kao najmasovnijeg kolektivnog sporta. Županija nam je partner – dodao je Horvatić i završio da je želja da Varaždin ima prvoligaša i da su tu na dobrom putu.

Predsjednik HNS-a je naglasio da je suradnja na najvišem nivou.

– Zahvaljujući i predsjedniku Horvatiću i njegovim suradnicima. Zadovoljni smo i veselimo se daljnjoj suradnji jer je varaždinski savez jedan od primjera kako se radi. Mi im dajemo apsolutno podršku i uvijek ćemo se odazvati kad je u pitanju nogomet u Varaždinskoj županiji – izjavio je Kustić te najavio da će mlada reprezentacija ponovo igrati u Varaždinu.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
15.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.