Now Reading:
Ludbreški poduzetnički centar Lucera održao radionicu za poduzetnike – predstavljeni nadolazeći natječaji Europske unije
Full Article 3 minutes read

Ludbreški poduzetnički centar Lucera održao radionicu za poduzetnike – predstavljeni nadolazeći natječaji Europske unije

Lucera d.o.o. organizirala je radionicu za zainteresirane poduzetnike u sklopu koje su predstavljeni nadolazeći natječaji Europske unije vezani za industriju, turizam i inovacije/startupove/digitalizaciju.

– Lucera kao poduzetnička potporna institucija osnovana od strane Grada Ludbrega postoji od 2014. godine. Sastavni dio Lucere je poduzetnički inkubator koji je realiziran sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta i Grada Ludbrega s ciljem potpore malim i srednjim poduzetnicima u prvim godinama njihovog poslovanja. Naš cilj je potaknuti brži rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Ludbrega, a vjerujemo kako je održana radionica prvi korak ka tome – rekao je Marijan Makar, direktor Lucere te najavio kako će u narednom razdoblju biti održane i druge radionice.

– Osnivanjem Poduzetničkog inkubatora poslovni subjekti s područja Grada Ludbrega dobili su prvu poduzetničku potpornu instituciju na području Grada Ludbrega kojoj se mogu obratiti za pomoć prilikom pripreme projektnog prijedloga i apliciranja istog na natječaj bilo iz nacionalnog ili međunarodnog izvora – kaže Makar.

Spomenutu radionicu održala je tvrtka PwC.
– Izuzetno smo zadovoljni odazivom na radionicu, vidi se da u Ludbregu postoji veliki interes. Projekti se moraju prijavljivati planski uz pravovremenu pripremu. Naša je poruka da se projekti planiraju na vrijeme – rekao je Neven Habunek iz tvrtke PwC.

Podsjetimo, u sklopu poduzetničkog inkubatora nudi se subvencioniran zakup poslovnog prostora, korištenje infrastrukture i konferencijske sale, korištenje usluga fotokopirnog aparata i najam drugih aparata po subvencioniranim cijenama, organizacijska i savjetodavna pomoć, seminari, edukacije korisnika, predstavljanje korisnika na web portalu, marketing, internet prodaja.

Unutar virtualnog inkubatora nudi se skup informatičkih i knjigovodstvenih alata razvijenih s ciljem podupiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, poslovne, tehničke i obrazovne usluge poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u Inkubatoru.

Cilj virtualnog inkubatora je pomoći poduzetnicima početnicima u osnivanju, poslovanju i razvoju, a time potaknuti i razvoj regije. Namijenjen je poduzetnicima početnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru te poduzetnicima koji su završili proces inkubacije u Poduzetničkom inkubatoru. Virtualni stanar može postati i fizička osoba koja je pokrenula postupak registracije svojeg poduzeća.
U sklopu Poduzetničkog inkubatora nalazi se co-working prostor čiji je cilj umrežavanje potencijalnih i postojećih poduzetnika te poticanje zajedničke suradnje i međusobne povezanosti tvrtki i pojedinaca.

Iz tog razloga i u narednim godinama Lucera d.o.o. nudit će kompletne usluge potrebne poduzetnicima na jednom mjestu putem poduzetničkog i virtualnog inkubatora, ali i svim ostalim poslovnim subjektima kojima su te usluge potrebne.

www.sjever.hr / www.ludbreg.hr
15.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.