Now Reading:
U Krapinsko-zagorskoj županiji nezaposlenost i dalje pada, a nezaposlenih žena još je uvijek više nego muškaraca
Full Article 1 minutes read

U Krapinsko-zagorskoj županiji nezaposlenost i dalje pada, a nezaposlenih žena još je uvijek više nego muškaraca

Krajem veljače je u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Krapina registrirano je 2.076 nezaposlenih osoba.

U usporedbi s ovogodišnjim siječnjem, broj nezaposlenih smanjio se za 2 posto ili 42 osobe, a u odnosu na veljaču 2021. godine broj nezaposlenih manji je za 26 posto, odnosno 729 osoba.

U ukupnom broju nezaposlenih žene čine 54,6 posto, ali njihov je udio u usporedbi s istim mjesecom prethodne godine smanjen, a muškaraca povećan za 1,4 postotnih bodova.

Osobe sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja najbrojnije su na evidenciji Zavoda i ima ih 35,2 posto, a slijede osobe sa završenom osnovnom školom kojih je 23,3 posto i osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom čiji udio iznosi 22,6 posto. Najmanje je nezaposlenih osoba sa završenom gimnazijom, svega 2,3 posto.

U usporedbi s veljačom 2021. godine evidentirana je nezaposlenost smanjena u svim ispostavama i to najviše u ispostavama Zabok za 35 posto i Pregrada za 32,8 posto, a najmanje u ispostavi Krapina za 11,6 posto.

wwwsjever.hr
13.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.