Now Reading:
Toplička osnovna škola ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj – Ratković: Varaždinske Toplice žele biti zelen i održiv grad, a na tom tragu radi i naša škola
Full Article 2 minutes read

Toplička osnovna škola ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj – Ratković: Varaždinske Toplice žele biti zelen i održiv grad, a na tom tragu radi i naša škola

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ponosan je vlasnik još jedne vrijedne nagrade, one za najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj. Riječ je o ekološko – obrazovnom projektu „Najljepši školski vrtovi” kojeg provodi Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na svečanom proglašenju pobjednika uz gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragicu Ratković prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i ravnateljica topličke škole Goranka Štefanić.

Gradonačelnica Ratković naglasila je kako njihova toplička osnovna škola kontinuirano brine o svojim učenicima, a ova nagrada još je jedan dokaz tome.

-Zahvaljujući učionicama na otvorenom naši učenici mogu i u školi boraviti i učiti u prirodi što im je zasigurno dodatna motivacija. Varaždinske Toplice žele biti zelen i održiv grad, a na tom tragu radi i naša Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića koja među našim učenicima promovira ekološku svijest i unapređuje njihova znanja o održivom razvoju i zaštiti okoliša – poručila je gradonačelnica Ratković.

Toplička osnovna škola u ovom projektu sudjeluje još od 2017. godine, a njezini učenici, nastavnici, ali i ravnateljica Štefanić mogu se pohvaliti da su u studenom 2019. godine osvojili prvu nagradu Fonda u iznosu od 10.000 kuna te Zelenu povelju, zastavu i izlet u vodeni park Krapinske Toplice.

-Budući da brinemo o svom okolišu, eko škola smo, i kontinuirano uređujemo školski vrt s plastenikom, voćnjak, cvjetnjake, ružičnjake, eko učionice i sav ostali okoliš, imamo sve uvjete da se svake godine prijavljujemo na natječaj Najljepši školski vrtovi – pojasnila je ravnateljica Štefanić.

Prva eko učionica u topličkoj osnovnoj školi izrađena je još u jesen 2019. godine, a učitelji ju maksimalno koriste za održavanje nastave na otvorenom. S obzirom na velik interes učenika i učitelja, odlučili su ih izraditi još, tako da se toplička osnovna škola može pohvaliti s njih čak četiri čime su omogućili svim svojim učenicima održavanje nastave na otvorenom.

www.sjever.hr
12.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.