Now Reading:
Grad Klanjec domaćin je prvog Državnog stručnog skupa o kajkavskom govoru
Full Article 1 minutes read

Grad Klanjec domaćin je prvog Državnog stručnog skupa o kajkavskom govoru

Osnovna škola Antuna Mihanovića danas, s početkom u 13 sati, bit će domaćin Državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika pod nazivom “Očuvanje zavičajnoga govora u izvannastavnim i projektnim aktivnostima: kajkavski govor”, a u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Skup će se održati hibridno, za pedesetak predavača, jezikoslovaca, voditelja stručnih vijeća, profesora i uzvanika uživo u Velikoj dvorani Grada Klanjca te za petstotinjak profesora, učitelja i voditelja projekata ili izvannastavnih aktivnosti i čuvara kajkavskog govora u našim školama putem videokonferencije na daljinu.

Ovo je prvi ovakav državni skup o kajkavskom govoru, a održava se u Klanjcu, gradu iznimne jezične i obrazovne tradicije, u gradu Franje Ivekovića, Ivana Broza i Antuna Mihanovića.

Program i sadržaj rada uključuje izlaganja uvaženih gostiju i predavača poput akademika Drage Štambuka, dr.sc. Dubravke Brezak Stamač, dr. sc. Anite Celinić i dr. sc. Marine Marinović te iznimne primjere dobre prakse iz zagorskih osnovnih škola.

Skup će se održati uz potporu Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

www.sjever.hr
11.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.