Now Reading:
Općina Belica vodeća u Hrvatskoj u odvojenom prikupljanju otpada: National Geographic Hrvatska dodijelio im priznanje, župan Posavec uputio čestitku
Full Article 1 minutes read

Općina Belica vodeća u Hrvatskoj u odvojenom prikupljanju otpada: National Geographic Hrvatska dodijelio im priznanje, župan Posavec uputio čestitku

Općini Belica uvjerljivo je vodeća u Hrvatskoj u odvojenom prikupljanju otpada, a National Geographic Hrvatska za to im je dodijelio priznanje.

Dok je prosjek u Hrvatskoj ispod 20 posto, općina Belica sa svojih 80,62 posto ispunjava i premašuje cilj koji je propisala Europska unija za odvajanje otpada. Zbog toga su osvojili prestižnu nagradu „Žuti okvir 2021“ koju dodjeljuje National Geographic Hrvatska kao medijski lider u promicanju ideje održivosti, razvoju zemlje znanja, zaštiti okoliša i ljudskih vrijednosti.

Međimurski župan Matija Posavec je, uz čestitku Općini Belica, na svojem Facebook profilu objavio i druge podatke vezane uz odvajanje otpada u ovoj županiji.

„Od deset općina i gradova s najvišom stopom odvajanja u Hrvatskoj, velika većina ih je u Međimurju, i to Belica sa 80,62%, grad Prelog sa 66,61%, općina Domašinec sa 66,17%, Dekanovec sa 65%, Goričan 62,57%, Podturen sa 61,87%, Donja Dubrava sa 61,29% i Sveta Marija sa 60,34%. Svijest naših građana o postupanju otpadom omogućuju i kvalitetno poslovanje komunalnih poduzeća, a ove godine GKP Prekom slavi svojih 20 uspješnih godina”, napisao je župan Posavec.

www.sjever.hr/fb- m. posavec
10.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.