Now Reading:
Kovačević uoči utakmice protiv BSK: Očekujemo čvrstog suparnika s dobrom kontrom i polukontrom. Nema spavanja na starim slavama, stalno moramo!
Full Article 3 minutes read

Kovačević uoči utakmice protiv BSK: Očekujemo čvrstog suparnika s dobrom kontrom i polukontrom. Nema spavanja na starim slavama, stalno moramo!

NK Varaždin sprema se za subotnju utakmicu kada im u sklopu 20. kola Druge HNL u goste dolazi ekipa NK BSK Bijelo Brdo. Varaždinci trenutno s 36 bodova drže prvo mjesto na ljestvici, a protiv osmoplasirane momčadi BSK nadaju se novoj pobjedi.

Trener momčadi Varaždina Mario Kovačević naglasio je kako je važno da se ekipa nakon kiksa protiv Intera ponovno vratila pobjedama.

-Ovaj tjedan smo normalno radili, znamo što nas čeka, ozbiljan protivnik BSK. Drago mi je da oni izjavljuju da ovdje dolaze nešto napraviti, to je sportski, ali mislim da je to samo jedna veća motivacija za moje igrače – rekao je Kovačević dodavši kako očekuje čvrstog suparnika s dobrom polukontrom i kontrom.

-Moramo ubrzati protok lopte da ugrozimo protivnika i da dođe do izražaja kvaliteta mojih igrača. Ako budemo opet ušli u neku borbu s njima onda ćemo sigurno imati problema, ali igramo doma i pripremamo se tako da mi tu vodimo glavnu riječ – dodao je.

Da je BSK ozbiljan protivnik dokazuje i činjenica da su Varaždinci u prvom dijelu sezone od njih izgubili rezultatom od 1:0 i da je riječ o momčadi koja je jedno vrijeme bila prva na ljestvici.

-Stalno govorim da je ta Druga HNL izjednačena, a BSK je ušao u jednu krizu rezultata, no zadnje tri utakmice vidi se da su iz toga izašli tako da s jednim pozitivnim nizom tu su i normalno da bi voljeli nešto napraviti – poručio je Kovačević naglasivši da ako žele zadržati vodeću poziciju trebaju biti puno odlučniji, posebno u napadima u zadnjoj trećini utakmice.

Pohvalivši igrače kako cijeli tjedan dobro rade i treniraju, Kovačević je dodao kako NK Varaždin danas, sutra ima veliku perspektivu, a konkurencija mladih igrača, prije svega Bujana, Havojića, Težaka, Domjanića i Canjuge je velika.

-Tako da, ono što ja svojim igračima govorim da nema spavanja na starim slavama nego stalno moramo jer ako se ne budemo dokazivali dolaze drugi, mlađi koji pojačavaju konkurenciju. Vesele me te utakmice. Primjer, mali Niko Domjanić svaku svoju minutu koju dobije iskorištava, radi i na pravome je putu i primjer je svima drugima kako to raditi i izboriti minute u svojoj prvoj ekipi – pojasnio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, najviše šansi za prvo mjesto i plasman u Prvu HNL ima momčad koja će pobjeđivati i dobro igrati u kontinuitetu, a upravo tome nada se Varaždin nakon pobjede protiv Kustošije s rezultatom od 2:0.

-Idemo utakmicu po utakmicu, nas sad samo zanima taj bod, a što će se poslije dešavati, mi želimo pobijediti. Veseli me da su Posavec i Teklić postigli golove i oni su ti koji mogu ugroziti protivnika. Imamo šanse i vjerujem da ćemo biti pravi u subotu – rekao je Kovačević pozvavši navijače da u subotu u 13 sati dođu podržati nogometaše Varaždina.

tklopotan / www.sjever.hr
10.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.