Now Reading:
Izgradnja reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini pred završetkom – Prostire se na 3600 četvornih metara i bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara
Full Article 1 minutes read

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini pred završetkom – Prostire se na 3600 četvornih metara i bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini je pred završetkom. Ovih dana je napravljena priprema za asfalt te će se uskoro početi s asfaltiranjem. U tijeku su i radovi na instalacijama vodovoda i elektro instalacijama.

Reciklažno dvorište u Donjoj Batini bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara. U sklopu projekta planira se postavljanje 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena 7 m3, tri eko kontejnera, jedna preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera 1,5 m3, tri klimatizirana natkrivena spremišta, tri rolokontejnera, 32 m3 za glomazni otpad. Ukupna površina reciklažnog dvorišta je 3.600 m2, a nalazi se u naselju Donja Batina, uz županijsku cestu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.575.557,30 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava Europske unije 3.706.619,83 kuna.

– Kroz provedbu edukativnih aktivnosti povećat će se svijest o odvajanju i prikupljanju problematičnog otpada te doprinijeti smanjenju količine miješanog komunalnog otpada. Izobrazne aktivnosti osim recikliranja promovirati će i ponovnu uporabu proizvoda te poticati na višekratno korištenje – poručili su iz Grada Zlatara.

www.sjever.hr / www.zlatar.hr
09.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.