Now Reading:
Filip Ude i Antonia Ružić najbolji su međimurski sportaši u 2021. godini!
Full Article 5 minutes read

Filip Ude i Antonia Ružić najbolji su međimurski sportaši u 2021. godini!

Filip Ude, Antonia Ružić, ŽRK Zrinski, OK Međimurje Centrometal, Luka Grubić, Borna Vadlja, Zvonko Horvatić, Davor Varga, Marija Jurak Bošnjak, Željko Dolenec, USR Sport za sve Mala Subotica, Dragutin Miholček, Mladen Grubić, Leona Gulija, Ana Filipović, Nevia Fotak, Dorian Čavlek, Anabela Bel, Marko Tkalec, Vito Horvat, Simon Jakšić sportaši su i sportski djelatnici nagrađeni nagradom najsportaša Međimurja i priznanjem “Franjo Punčec” za 2021. godinu.

– U Međimurju se ponosimo dugom i bogatom sportskom tradicijom, a na površini od 729,58 km2 djeluje više od 400 sportskih udruga i oko 15 000 sportaša koji postižu vrhunske rezultate, pomiču granice te nas svojim odricanjima, trudom i upornošću obvezuju da još više ulažemo i još snažnije razvijamo sportsku infrastrukturu i sadržaje – naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini i dodjeli priznanja “Franjo Punčec” za 2021. godini koja je održana u Termama Sveti Martin.

– U 2021. godini imali smo više od 50 sportaša i klubova koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na svjetskim, europskim ili hrvatskim natjecanjima, što je odličan podatak i pokazatelj kvalitete sporta u Međimurju – dodao je župan Posavec spomenuvši samo neke od ostvarenih uspjeha.

Najuspješnijim sportašem proglašen je Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) koji je osvojio 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu na konju s hvataljkama, 3. mjesto na Svjetskom kupu u Mersinu na konju s hvataljkama, 3. mjesto na Svjetskom kupu u Kopru na konju s hvataljkama te je drugu godinu za redom bio ukupni pobjednik Cro-Gym lige. Filip je nastavio nizati odlične rezultate i u ovoj godini u kojoj se već može pohvaliti zlatnom medaljom sa Svjetskom kupa u Cottbusu.

Antonia Ružić (TK Franjo Punčec Čakovec) najsportašica je Međimurja u 2021. godini. Mlada tenisačica osvojila je 1. mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji juniorki do 18 godina, 2. Mjesto na Europskom prvenstvu ekipno u kategoriji juniorki do 18 godina, a Antonija je osvojila i međunarodne turnire u Hamburgu, Lagosu, Bad Waltersdorfu, Sharm el-Sheikhu, članica je seniorske reprezentacije te je trenutno 322. tenisačica svijeta.

Nagrada za najbolju momčad pripala je seniorskoj ekipi Odbojkaškog kluba Centrometal koja se plasirala u polufinale Kupa Hrvatske, a prošlu sezonu završili su na 5. mjestu. Juniorska ekipa Atletskog kluba Međimurje, seniorska ekipa Športsko ribolovnog društva TSH Čakovec i seniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar zahvaljujući postignutim uspjesima bili su u konkurenciji za najbolju momčad.

Najbolja ženska ekipa u 2021. godini je seniorska ekipa Ženskog rukometnog klub Zrinski koja je povijesni uspjeh kluba plasmanom na final four Kupa RHS-a. Uz njih, u konkurenciji za najbolju žensku ekipu bile su i juniorska ekipa Atletskog kluba Međimurje i seniorska ekipa Športsko-ribolovnog društva Drava Donji Mihaljevec.

Borna Vadlja i Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec najbolji su par, a mogu se pohvaliti osvojenim 2. mjestom na Seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Nagrada za fair play potez ove je godine pripala Simonu Jakšiću, igraču Nogometnog kluba Hodošan. Na utakmici 2. ŽNL između svog NK Hodošana i gostiju NK Omladinac Držimurec Strelec sudac susreta dosudio je kazneni udarac za domaćine nakon što je krivo procijenio situaciju u kaznenom prostoru gostiju. Sudac susreta je smatrao da je igrač gostiju igrao rukom, iako su ga i gosti, ali i domaći uvjeravali da je igrao ramenom. Simon Jakšić nakon neuspješnog uvjeravanja suca da promijeni odluku pristupa izvođenju kaznenog udarca i namjerno promašuje. Situacije se desila kod rezultata 0:0, a Simon je pokazao sve vrline koje zastupa Hrvatski Fair play odbor: poštenje, dostojanstvo i očuvanje vrijednosti sporta.

Priznanje za medijsku promociju sporta župan Posavec uručio je Mladenu Grubiću, umirovljenom učitelju razredne nastave koji se novinarstvom bavi više od četiri stoljeća. Krajem 80-tih pa do 1997. godine bio je suradnik zagrebačkih Sportskih novosti. Svojom pisanom riječi promovirao je donjomeđimurski kraj i međimurski sport.

Priznanje “Franjo Punčec” za životno djelo dodijeljeno je i Dragutinu Miholčeku iz Strahoninca. Jedan je od inicijatora uključivanja Čakovca u krug gradova domaćina Univerzijade 87., zahvaljujući kojoj je Čakovec dobio SRC Mladost te je uređena dvorana Graditeljske škole. Ta dva objekta su i nakon 35 godina najreprezentativniji sportski objekti u Čakovcu i Međimurju. Kroz karijeru je pomogao u radu brojnih klubova, prije svega nogometnih. Bio je direktor tvrtke Mladost, preteče današnjeg EKOM-a koja je tada upravljala stadionom, Macanovim domom i starim kupalištem. Bio je i član upravnog odbora NK MTČ, kasnije NK Čakovca. U tom klubu bio je tajnik, a kasnije i sportski direktor. Od osnivanja NK Međimurje 2003. vezan je uz taj klub te i danas obnaša funkciju tajnika.

Godišnje priznanje Franjo Punčec uručeno je Zvonku Horvatiću, Davoru Vargi, Mariji Jurak Bošnjak, Željku Dolenecu i USR Sport za sve Mala Subotica.

www.sjever.hr / www.medimurska-zupanija.hr
10.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.