Now Reading:
U Međimurskoj županiji evidentirano 136 novooboljelih osoba od korone
Full Article 2 minutes read

U Međimurskoj županiji evidentirano 136 novooboljelih osoba od korone

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 263 uzorka, od čega je evidentiran 121 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 46 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je osam pozitivnih pacijenata na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod sedam osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 116 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 354. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 117 809 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpuštena je 1 osoba, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji. Preminula je ženska osoba stara 59 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Na području Međimurske županije testiranje brzim antigenskim testovima (BAT) moguće je obaviti na sljedećim lokacijama: Dom zdravlja Čakovec svakim radnim danom od 12 do 14.30 sati te vikendom od 8.30 do 12 sati na parkiralištu iza Županijske bolnice Čakovec, Svetojelenska cesta.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije organizira testiranje prema dogovoru s glavnim tehničarom na broj telefona 099 251 6605.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije od ponedjeljak do subote od 7.30 do 8.15 sati provodi PCR testiranja u covid ambulanti na parkiralištu iza Županijske bolnice Čakovec, Svetojelenska cesta.

Županijska bolnica Čakovec više ne provodi testiranja.

Input your search keywords and press Enter.