Now Reading:
RODE U AKCIJI: Bezuvjetna solidarnost prema ugroženom ukrajinskom narodu – varaždinske Rode pomažu u opremanju prihvatnog centra
Full Article 2 minutes read

RODE U AKCIJI: Bezuvjetna solidarnost prema ugroženom ukrajinskom narodu – varaždinske Rode pomažu u opremanju prihvatnog centra

Još u petak, Udruga Specijalne jedinice policije, Policijske uprave Varaždinske „RODA“, stavila je na raspolaganje vlastite resurse civilnim zaštitama Varaždinske županije i Grada Varaždina u svrhu zbrinjavanja izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Svjesni današnjeg vremena i trenutka te vođeni elanom i poletom iz vremena Domovinskog rata kao i osjećajem empatije prema ugroženom ukrajinskom narodu, članstvo udruge, ratni pripadnici i zaposlenice na projektima koje provodi udruga, požrtvovno i bezuvjetno stavili su svoje slobodno vrijeme, svoja iskustva i znanja u službu dobra.

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se u utorak na opremanju i formiranju „Prihvatnog centra za izbjeglice“ u maloj dvorani Arene Varaždin. Zbog ukazane potrebe, isti dan u 19,00 sati kod Arene okupilo se 15 ratnih pripadnika „RODA“ koji su uz pomoć svojih kolega Puma, Tigrova i 104. brigade ZNG prionuli istovaru prispjele opreme iz centralnog skladišta Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kako se prilike na terenu brzo mijenjaju, tako se ratni pripadnici specijalne policije i garde brzo prilagođavaju novonastaloj situaciji te u novoformiranom prihvatnom centru, postavljaju i opremaju 200 ležajeva kako bi spremni dočekali izbjeglice iz Ukrajine. Uz ove aktivnosti uspostavljeno je i stalno dežurstvo ratnih pripadnika „RODA“ i njihovih kolega iz ratnih gardijskih postrojbi s ciljem pružanja pomoći ukrajinskom narodu koji će svoje sigurno utočište naći u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

www.sjever.hr
09.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.