Now Reading:
Podravski policijski službenici odradili veliki posao – Tijekom veljače evidentirano čak 123 kaznenih djela i 57 prometnih nesreća
Full Article 3 minutes read

Podravski policijski službenici odradili veliki posao – Tijekom veljače evidentirano čak 123 kaznenih djela i 57 prometnih nesreća

Na području Policijske uprave koprivničko – križevačke u veljači su zabilježena 123 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti.
Kazneno je prijavljeno 69 osoba, a ukupna razriješenost je 85,4 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 576.404 kune.
Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježeno je 76 kaznenih djela, 24 na području Policijske postaje Đurđevac i 23 na području Policijske postaje Križevci.

Zabilježeno je 45 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 52 na štetu djece i obitelji, osam iz područja organiziranog kriminaliteta, osam iz područja zlouporabe droga, pet iz područja sigurnosti cestovnog prometa, tri iz područja gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti.

Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti.

Glede prometnih nesreća, u veljači je zabilježeno njih 57. Nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama. U 17 prometnih nesreća je bilo ozlijeđenih osoba, a u 40 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradale su 22 osobe. Teško su ozlijeđene četiri osobe, a lakše 18.

Pod utjecajem alkohola bilo je 10,8 posto sudionika u prometnim nesrećama. Bočni sudar (13 nesreća) i sudar iz suprotnog smjera (devet nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća.

Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su neprilagođena brzina (14 nesreće) te nepropisno uključivanje u promet (šest nesreća) i nepropisno kretanje kolnikom (šest nesreća).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđen je 1941 prometni prekršaj. Iz prometa je isključeno 187 vozača i 34 vozila, a oduzeto je 108 vozačkih dozvola. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je 10 vozača, 15 je uhićeno i pet je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima.

Provedeno je šest preventivno-represivnih akcija usmjerenih na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Isto tako, tijekom veljače zabilježeno je 25 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja drskog ponašanja, šest tučnjava, tri prekršaja svađe i vike, tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, četiri prekršaja davanja pića pijanim osobama, tri prekršaja prosjačenja i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora.

Prekršajno je prijavljeno 30 osoba, od kojih pet povratnika.

Zabilježeno je sedam požara na građevinskim objektima, jedan na prijevoznom sredstvu i dva na otvorenom prostoru. Materijalna šteta cijeni se na oko 78.000 kuna.

U veljači je zabilježeno 4.487 prijelaza putnika preko državne granice, od čega 2.770 domaća i 1.717 stranaca.

Tijekom veljače nisu zabilježeni nezakoniti prelasci državne granice, niti je bilo odbijenih ulazaka u RH.

www.sjever.hr / www.koprivnicko-krizevacka-policija.gov.hr
09.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.