Now Reading:
Podjelom jaglaca Dan žena obilježen i u varaždinskom 5. mjesnom odboru
Full Article 2 minutes read

Podjelom jaglaca Dan žena obilježen i u varaždinskom 5. mjesnom odboru

Već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom, umirovljenicama i ostalim građankama varaždinskog 5. mjesnog odbora u utorak su povodom Međunarodnog dana žena podijeljeni jaglaci.

Ova je simbolična gesta zahvala ženama na svemu onome što su činile i što čine za boljitak zajednice u kojoj žive. Uz jaglace koje je ženama podijelio predsjednik 5. podružnice Udruge umirovljenika Grada Varaždina Josip Kaniški, upriličeno je i kratko, ali ugodno druženje, kojemu se odazvao i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković.

Predsjednica Vijeća 5. MO Varaždin Marina Kaniški kazala je da su zbog covida morali prilagoditi druženja, pa tako i ovo za Dan žena.

– Nekad je na ovim našim druženjima bilo i glazbe uživo, ali zbog covida sve je drugačije, moramo se prilagoditi situaciji. No unatoč svemu, željeli smo i ovoga puta obilježiti Dan žena, malo porazgovarati i počastiti se i drago mi je da vidim osmijehe na licima sugrađanki – rekla je predsjednica 5. MO Varaždin Marina Kaniški.

U 5. MO brinu o problemima i potrebama stanovnika tog dijela Varaždina, ali prostorije mjesnog odbora namijenjene su i druženju, odnosno sportskim aktivnostima.

– Kao umirovljenici bavimo se sportom, tu su viseća kuglana i pikado, sudjelujemo na sportskim igrama, županijskim i međužupanijskim, muškarci kartaju uz pokoji gemišt. Svake godine organiziramo i božićna druženja povodom završetka godine, za umirovljenike i mještane koji se odazovu, no većinom su to umirovljenici. Nažalost, nema nas mnogo koji sudjelujemo u svim tim aktivnostima, ali iskreno se nadam da će se poboljšanjem epidemiološke situacije sve vratiti na staro, da će nas ovdje biti više koji ćemo se okupljati i družiti – kazala je Marina Kaniški te uz Dan žena poručila:

– Svim umirovljenicama, svim ženama iz našeg, ali i ostalih mjesnih odbora u Varaždinu te svim ostalim ženama želim prije svega zdravlje, a sve će ostalo nekako biti. Proći će i taj covid i tada ćemo se opet družiti, kao što smo to radili nekad.

www.sjever.hr
09.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.