Now Reading:
Čačić daje zeleno svjetlo za novog ministra graditeljstva, a evo što kaže o njegovim spornim ‘ruskim vezama’
Full Article 2 minutes read

Čačić daje zeleno svjetlo za novog ministra graditeljstva, a evo što kaže o njegovim spornim ‘ruskim vezama’

Bivši predsjednik uprave Instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke Ivan Paladina trebao bi postati novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a to će potvrditi i Čačićevi Reformisti, piše Tportal.

Ime Ivana Paladine kao novog ministra za vikend se pojavilo u javnosti, a prema pisanju medija, premijer Andrej Plenković danas bi HDZ-ovim stranačkim tijelima trebao iznijeti taj prijedlog. U utorak bi Plenković trebao okupiti i koalicijske partnere, a iako je Radimir Čačić rekao ‘ne’ na zadnji prijedlog Stjepana Čuraja kao kandidata za ministra, ovaj put Reformisti bi trebali podržati Paladinu.

– Osobno ne poznam gospodina Paladinu, ali ono što vidimo iz natpisa u medijima to je da on dolazi iz prostora graditeljstva. Očito je da poznaje i tvrtke i procedure. Isto tako, jasno je da je tijekom karijere vodio sustave i projekte te ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bi dobio podršku – kaže za tportal šef Reformista Čačić.

U javnosti se nije moglo izbjeći ni isticanje veze Paladine s ruskim kapitalom. Od toga da je bio na čelu IGH, kada je većinski vlasnik bio ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin, do toga da je bio projektni menadžer u tvrtki Titan grupa, u kojoj je suvlasnica bila supruga nekadašnjeg drugog čovjeka Sberbanka Maksima Poletajeva te direktorica Ukrajinka Oksana Dvinski, a koja je bila i zaposlenica ruskog Sberbanka i savjetnica Poletajeva.

Čačić u razgovoru za tportal daje do znanja da to što je surađivao s Rusima nije problem, no sve se može utvrditi i sigurnosnom provjerom.

– Nakon što je Milanović ukinuo sigurnosne provjere za ministre mislim da se one ponovno rade i to bi bilo pametno napraviti zbog svih ovih natruha koje se pojavljuju. U načelu uvijek nastojite gledati pozitivno, no bilo bi dobro i očekujemo da se napravi provjera – zaključuje Čačić za tportal.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / tportal.hr

Input your search keywords and press Enter.