Now Reading:
Veliko priznanje – Financial Times proglasio Međimurje regijom budućnosti
Full Article 2 minutes read

Veliko priznanje – Financial Times proglasio Međimurje regijom budućnosti

Financial Times je Međimurje proglasio regijom budućnosti, kao jedno od najpogodnijih područja za uspješno poslovanje u Europi, doznaje Business&Banking.

Tim velikim priznanjem Financial Times je Međimursku županiju istakao kao atraktivnu poslovnu destinaciju koja stranim investitorima nudi europske standarde poslovanja, obrazovane i motivirane ljude te inovativnost i odgovornost. Riječ je o prestižnoj nagradi koja se dodjeljuje u kategoriji regija s manje od milijun i pol stanovnika, a županu Matiji Posavcu bit će uručena na svečanosti u Cannesu 15. ožujka.

U toj kategoriji, kao jedina iz Hrvatske, Međimurska županija do sada je čak tri puta rangirana u top deset regija u Europi – 2011. za strategiju promicanja izravnih stranih ulaganja, 2018. za strategiju privlačenja stranih investicija i 2019. za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, efikasnost javne uprave te visoki stupanj korištenja sredstava iz europskih fondova.

U ovih deset godina Međimurska županija je na bivšem prostoru vojarne u Čakovcu razvila respektabilnu poduzetnički zonu Poslovni park Međimurje, u kojoj je među prvima posao pokrenula tvrtka LTH Alucast. LTH Alucast je članica slovenske korporacije LTH Castings koja razvija i proizvodi dijelove za najuglednije svjetske proizvođače automobila, a prvi proizvodni pogon otvorila je 2017. i u njemu zaposlila 150 radnika. Komparativne prednosti Županije i njen strateški pristup ulaganjima i privlačenju investicija rezultirali su 2018. novom prodajom nekretnina toj tvrtki. Na površini od gotovo 19 tisuća četvornih metara LTH je izgradio novu tvornicu i sada zapošljava 270 radnika. No tu investicijama nije kraj.

www.sjever.hr / www.nacional.hr

06.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.