Now Reading:
REKORDAN BROJ STIPENDIJA Gradonačelnik Jenkač: Za 113 studentskih i učeničkih stipendija izdvojili smo gotovo 800.000 kuna na što smo ponosni!
Full Article 2 minutes read

REKORDAN BROJ STIPENDIJA Gradonačelnik Jenkač: Za 113 studentskih i učeničkih stipendija izdvojili smo gotovo 800.000 kuna na što smo ponosni!

Grad Novi Marof ove će godine dodijeliti rekordan broj stipendija, njih čak 113 za što će iz svog proračuna osigurati gotovo 800.000 kuna. Grad se može pohvaliti i činjenicom da ove godine ima 70 novih stipendista kojima će stipendije itekako dobro doći, a gradonačelnik Siniša Jenkač s njima je u subotu potpisao ugovore o stipendiranju.

Da je riječ o zaista značajnim sredstvima koje Grad izdvaja iz svog proračuna, naglasio je i gradonačelnik Jenkač pojasnivši kako su jedini kriterij za dobivanje stipendija ocjene.

-S obzirom da smo ukinuli sve ostale kriterije, od ove godine praktički svi studenti sa svih fakulteta imaju priliku dobiti stipendiju Grada Novog Marofa – rekao je Jenkač dodavši kako su ponosni na rekordan broj stipendija koje će ove godine dodijeliti.

Uvjet za dobivanje studentske stipendije na prvoj godini studija je prosjek 4,5 u 3. i 4. razredu srednje škole, dok je na višim godinama studija potrebno imati prosjek 3,5. Studentima koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije Grad dodjeljuje stipendiju u iznosu od 600 kuna mjesečno, a studentima koji studiraju u ostalim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu čak 800 kuna mjesečno.

-Vjerujem da će ove stipendije biti značajna pomoć u vašim kućnim budžetima i studentskim proračunima. Nadam se da ih nećete potrošiti uludo, iskoristite ih upravo za ono za što su namijenjene, za školske i studentske potrebe – poručio je gradonačelnik Jenkač studentima.

www.sjever.hr
05.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.