Now Reading:
U međimurskoj Solektri ponosni zbog kupnje bivše tvornice Levi’s – evo kakvi su im planovi
Full Article 2 minutes read

U međimurskoj Solektri ponosni zbog kupnje bivše tvornice Levi’s – evo kakvi su im planovi

Solektra je 1. ožujka 2022. kupila nekadašnji proizvodno-poslovni kompleks tvornice Levi’s u Novom Marofu koji je bio u vlasništvu varaždinskog Varteksa, a sada su se oglasili i priopćenjem.

„Ponosni smo što ćemo u svoje razvojne planove moći uključiti i tu nekretninu. Ta investicija kao i planirana ulaganja u revitalizaciju sada, mogli bismo reći, zapuštenog kompleksa, uz nova zapošljavanja omogućit će povećanje kapaciteta za izgradnju sunčanih elektrana. Za to u globalnoj energetskoj tranziciji, dakako, postoji velika potreba”, navode iz Solektre.

U prvoj je fazi najvažnije da se taj kompleks stavi u funkciju te da se spriječi daljnje propadanje objekata u kojima su brojni stanovnici Novog Marofa i okolice godinama zarađivali svoj kruh.

Ističu kako su izgradnjom više od tristotinjak sunčanih elektrana u posljednjih 12 godina na području cijele Hrvatske jedna od vodećih tvrtki na području projektiranja, izgradnje i održavanja sunčanih elektrana u Hrvatskoj, navodeći da svojim klijentima, kako u proizvodnim poduzećima tako i kućanstvima, omogućavaju primjenu najnaprednijih tehnologija za proizvodnju električne energije iz energije Sunca u nastajanju da povećaju udio obnovljivih izvora u svojoj energetskoj bilanci, smanjuju troškove energije i emisiju CO2 na putu energetske tranzicije u održivo i zeleno gospodarstvo kao i zajednicu u cjelini.

„Solektrino iskustvo potvrđuje da gospodarski uspjeh ovisi ponajviše o ljudima, njihovoj radinosti, razboritosti u preuzimanju razumnih rizika, povjerenju u međuljudskim odnosima i odlučnosti u provedbi dobrih odluka. Vjerujemo da je i kupnja nekretnine u Novom Marofu jedna od njih”, poručili su iz ove međimurske tvrtke.

foto: solektra.hr
www.sjever.hr
03.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.