Now Reading:
Grad Samobor pojačava pritisak kako bi se riješio otpad u Vrbovcu: izdane kazne u vrijednosti od 750.000,00 kuna
Full Article 2 minutes read

Grad Samobor pojačava pritisak kako bi se riješio otpad u Vrbovcu: izdane kazne u vrijednosti od 750.000,00 kuna

Kako bi se riješio problem ilegalnog gomilanja otpada u Vrbovcu, jedan od gorućih problema koji građane muči već godinama, Grad Samobor i dalje radi sve što je u njegovoj domeni.

Gradonačelnica Petra Škrobot označila je ovaj problem kao jedan od prioriteta odmah nakon dolaska na vlast. Kontinuiranom suradnjom s Državnim inspektoratom do sada su izdane kazne u vrijednosti 750.000,00 kuna trgovačkom društvu Royal Media.

Određeni dio kazni je u međuvremenu podmiren te je direktor Royal Media d.o.o. izjavio da će podmiriti sve do sada izrečene kazne. Međutim, kazne za sada samo pune državni proračun, ali ne rješavaju glavni problem. Na traženje Grada Samobora tvrtki Royal Media ukinuta dozvola Zagrebačke županije za gospodarenje otpadom.

Upravo su zato dogovoreni i daljnji koraci kako bi se ovaj problem napokon riješio. Uskoro će se donijeti novo Rješenje kojim se naređuje uklanjanje otpada koji je naknadno zatečen na lokaciji Samoborski Vrbovec 7/B, a u pripremi je i nova kazna od 500.000,00 kuna. Ako izvršenik (Royal Media d.o.o.) ne postupi po Rješenju, pristupit će se uklanjanju otpada putem treće osobe na trošak izvršenika. Riječ je o najskupljoj varijanti gdje bi se na trošak Ministarstva zaštite okoliša izvršilo uklanjanje otpada, a onda bi se Ministarstvo naplatilo od Royal Media d.o.o..

Budući da je Grad Samobor iscrpio sve svoje pravne mogućnosti, rješenje je sada u rukama trgovačkog društva koje je problem napravilo i Državnom inspektoratu.

www.sjever.hr/samobor.hr
03.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.