Now Reading:
ZA VEĆU PROMETNU SIGURNOST Općini Zlatar Bistrica dodijeljena sredstva za sanaciju opasnih mjesta na frekventnim prometnicama
Full Article 1 minutes read

ZA VEĆU PROMETNU SIGURNOST Općini Zlatar Bistrica dodijeljena sredstva za sanaciju opasnih mjesta na frekventnim prometnicama

Općini Zlatar Bistrica Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske dodijelilo je sredstva u iznosu od skoro 84 tisuće kune za projekt sanacije opasnih mjesta. Zahvaljujući ovim sredstvima Općina će povećati prometnu sigurnost na frekventnim prometnicama.

Provedbom ovog projekta uspostavit će se nova regulacija prometa u Ulici Mirka Buntaka i Sportskom prolazu koje će se označiti zonama smirenog prometa, postavit će se i stacionarni uređaj za mjerenje brzine, a na ključne točke i stupići kako bi se spriječilo nepropisno parkiranje. Postavit će se i sva ostala potrebna prometna signalizacija, a Ulica Vladimira Nazora dobit će stacionarni uređaj za mjerenje brzine.

Riječ je o frekventnim prometnicama u neposrednoj blizini Osnovne škole Zlatar Bistrica gdje je pojačan intenzitet i pješačkog prometa. Provedbom ovog projekta vrijednog gotovo 120 tisuća kuna, od čega će Općina iz svog proračuna financirati 30 posto planira se postići smirivanje prometa i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece i pješaka.

www.sjever.hr / zlatar-bistrica.hr
02.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.