Now Reading:
Čakovec izdvaja četvrt milijuna kuna za Pučku kuhinju, od ožujka topli obroci svakog radnog dana u novoj zgradi Centra za beskućnike
Full Article 3 minutes read

Čakovec izdvaja četvrt milijuna kuna za Pučku kuhinju, od ožujka topli obroci svakog radnog dana u novoj zgradi Centra za beskućnike

Glad i životna situacija ne pitaju, svjesni su toga u Gradu Čakovcu koji od 2011. godine osigurava topli obrok svim osobama u potrebi za područje cijele Međimurske županije. Projekt Pučke kuhinje omogućen je uz suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec i Centrom za socijalnu skrb Čakovec te su od 2020. godine u sufinanciranje projekta uključene Općine Nedelišće, Pribislavec, Sv. Juraj na Bregu i Strahoninec.

U sklopu prijave na natječaj za Centar Prinos – pružanje inkluzivnih oblika skrbi, koji će za područje Međimurske županije pružati nove izvaninstitucionalne usluge usmjerene na beskućnike, uređen je i prostor za pripremu obroka. Tako je pritom između svih dosadašnjih partnera u projektu Pučke kuhinje potpisan Sporazum o organizaciji pripreme toplih obroka za sve one korisnike koji su i dosad koristili uslugu u komercijalnom restoranu. Ne samo to, prehrana je ujedno u novom centru organizirana za više korisnika nego ranije, a obroci se za jedan broj slabijih i nemoćnih dostavljaju na kućne adrese.

Obroci se dijele svakog radnog dana od 09:30 do 11:30 sati, u slučaju da blagdan pada na radni dan, obroci se dijele dan prije.

„Pandemija je kao posljedicu ostavila veći broj ljudi koji svojim prihodima ne mogu osigurati dnevni topli obrok, a obilaskom terena svakodnevno smo svjedoci da je mnogo naših starijih sugrađana koji se otežano kreću, a nemaju nikoga tko bi im pomogao. U pomaganju potrebitima, kao društvo polažemo civilizacijski ispit, a Čakovčani su uvijek pritom imali jednu od najviših ocjena. Dužnost nam je pomagati našim sugrađanima koji su se zbog inih razloga našli u teškoj životnoj situaciji, a potpisivanjem Sporazuma s Gradskim društvom Crvenog križa, želimo Pučku kuhinju podići na višu razinu. To se prije svega odnosi na dostavu hrane osobama koje same ne mogu dolaziti u restoran, a takvih je na žalost sve više“, rekla je o projektu gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako je u Proračunu Grada Čakovca za Pučku kuhinju osigurano 250.000,00 kuna te da će se pratiti i evaluirati novi rad Pučke kuhinje i po potrebi revidirati Sporazum.

www.sjever.hr 02.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.