Now Reading:
Međimurska županija nastavlja ulaganja u Osnovnu školu Selnica – uskoro kreće izgradnja ugibališta, a u planu je i niz novih projekata
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija nastavlja ulaganja u Osnovnu školu Selnica – uskoro kreće izgradnja ugibališta, a u planu je i niz novih projekata

Kako bi se poboljšala sigurnost djece u prometu, kreću radovi izgradnje ugibališta uz Osnovnu školu Selnica. Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor o izvođenju radova s predsjednikom Uprave tvrtke Tegra d.o.o. Ivanom Kolarićem.

Sam projekt vrijedan je 549.032,50 kuna koje je u svom proračunu osigurala Međimurska županija, a njime će se proširiti nerazvrstana cesta, izgraditi ugibalište i parkiralište uz Osnovnu školu Selnica.

Nastavak je ovo investicija u Osnovnu školu Selnica, koja je u potpunosti energetski obnovljena, a može se pohvaliti i da je prva škola u Međimurju sa solarnim kolektorima. Pohađa ju dvjestotinjak učenika, a ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger istaknula je da će ugibalište uvelike podići sigurnost jer se škola nalazi uz glavnu prometnicu.

Općina je Osnovnoj školi Selnica donirala izrađenu projektnu dokumentaciju izgradnje ugibališta i proširenja Školske ulice.

-Radi se o projektu koji djeci donosi sigurnost jer učenici i dalje prelaze najprometniju i samim tim najopasniju cestu do autobusnog stajališta – kazao je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević zahvalivši Županiji što je prepoznala značaj projekta.

Zahvaljujući suradnji Županije, Općine i Osnovne škole Selnica u planu su novi projekti, poput dogradnje školske zgrade, a dogovoreno je da će se Županija uključiti u sufinanciranje izgradnje teniskih terena i asfaltiranje atletske staze u Merhatovcu, kao dio ulaganja u poboljšanje sportske infrastrukture u okviru projekta Europske regije sporta, dodao je župan Posavec.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
01.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.