Now Reading:
Zamjenik Tomljenović na 8. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u taekwondou: Svake godine za sport izdvajamo sve više sredstva!
Full Article 2 minutes read

Zamjenik Tomljenović na 8. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u taekwondou: Svake godine za sport izdvajamo sve više sredstva!

Više od 240 natjecatelja iz 28 zemalja sudjelovalo je na 8. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u taekwondo formama, održanom u Zaprešiću.

-Po prvi puta imamo status G2 natjecanja, koje natjecateljima omogućuje duple bodove. Iz tog su razloga i došli ‘formaši’ iz cijele Europe, ali i iz Indije, Perua, Irana – komentirao je Viktor Romančuk, tajnik Taekwondo kluba Zaprešić, organizatora natjecanja.

Na natjecanju, dodao je, sudjeluje i nekoliko europskih prvaka, koji ga koriste da pokažu što znaju i skrenu pozornost na sebe pred skoro Svjetsko prvenstvo.

-U taekwondou ima više disciplina. Taekwondo borbe su na programu ljetnih Olimpijskih igara, a natjecanje u formama na programu Univerzijade. Razlikujemo dvije vrste taekwondo formi – standardne, sa zadanim obrascem, i kreativne forme, koje uključuju glazbu, akrobatiku i sve elemente taekwondoa – pojasnio je Romančuk.

Početku natjecanja prisustvovao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, izrazivši zadovoljstvo što se jedno ovakvo važno sportsko događanja održava u Zagrebačkoj županiji.

-Na tome treba čestitati organizatorima – rekao je Tomljenović, istaknuvši kako Županija kontinuirano brine o sportašima.

-Svake godine za sport izdvajamo sve više sredstava. I ovo natjecanje odvija se u sportskoj dvorani. A, upravo to Zagrebačka županija i preferira. Ulaže u prosvjetu, uz koju se veže i gradnja školskih-sportskih dvorana kako bi se djeca, ali i odrasli, imali gdje cijele godine baviti sportom. Sagradili smo niz dvorana, a one se i ovoga trenutka grade – rekao je Tomljenović.

Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića, rekao je da ga raduje što njegov grad, kroz aktivnosti kluba koji okuplja više od 200 djece i mladih, razvija i taekwondo sport. Napomenuo je i da je Grad Zaprešić, u odnosu na prethodnu godinu, izdvajanja za sport povećao za 10 posto.

Taekwondo natjecanju u Zaprešiću prisustvovao je i član Izvršnog odbora HOO-a Dragan Primorac, nekada i sam uspješan taekwondo sportaš.

-Ovaj turnir je sjajno pozicioniranje Hrvatske na taekwondo karti. Veliki broj mladih je ovdje, a oni predstavljaju budućnost taekwondoa. Moja je misija učiniti sve da ovaj sport dobije poziciju koju i zaslužuje – rekao je Primorac.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.