Now Reading:
Uspješan nastup trkača Marathona 95 na Splitskom maratonu – Jasmina Ilijaš treća među 2 tisuće sudionika
Full Article 2 minutes read

Uspješan nastup trkača Marathona 95 na Splitskom maratonu – Jasmina Ilijaš treća među 2 tisuće sudionika

Varaždinski trkači i trkačice, članovi Trkačkog kluba „Marathon 95“, u nedjelju, 27. veljače, nastupili su na 22. Splitskom maratonu i polumaratonu, uz više od 2000 sudionika iz 42 zemlje svijeta, koji je održan pod veoma neugodnim vremenskim uvjetima uz buru i hladno vrijeme.

Unatoč tome, Varaždinci su imali uspješan nastup. U maratonskoj utrci sudjelovale su dvije žene i šest muškaraca, a na upola kraćoj dionici dvije žene i sedam muškaraca.

Daleko najveći uspjeh ostvarila je Jasmina Ilijaš, koja je u maratonskoj utrci u ukupnom poretku s rezultatom 2:58:50 osvojila 3. mjesto, a ujedno je bila i najbrža od svih hrvatskih predstavnica.

Utrku je uspješno završila i Lidija Vrbanić koja je osvojila ukupno 74. mjesto kod žena.

Od muškaraca najbrži član „Marathona 95“ bio je Goran Pongračić koji je osvojio i 2. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. Mladen Fijok i Ivan Šantek istrčali su uspješno svoj prvi maraton. Još su u maratonu nastupili Mario Pongračić, Saša Moslavac i Miroslav Zebec.

Ništa manje uspješni bili su i polumaratonke i polumaratonci, koji su po nepovoljnim vremenskim uvjetima istrčali utrku prema trenutačnim mogućnostima i formi.

U ženskoj konkurenciji varaždinski su klub zastupale Danijela Kaniški i Jadranka Težački, a u muškoj, prema redoslijedu ulaska u cilj, Anđelko Kušćer, Andrija Barbir, Branko Levanić, Darko Težački, Matija Kovačević, Mladen Stecević i Davor Đurinić.

www.sjever.hr
28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.