Now Reading:
Čistili branu kod Svibovca pa pronašli ručne bombe – na teren stigli i ronioci ATJ Lučko
Full Article 2 minutes read

Čistili branu kod Svibovca pa pronašli ručne bombe – na teren stigli i ronioci ATJ Lučko

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaposlenika HE Varaždin da su tijekom čišćenja rešetke brane na postrojenju elektrane kod Svibovca Podravskog, uočili eksplozivna sredstva.

U nedjelju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske zajedno s policijskim službenicima roniocima ATJ Lučko, na dubini od oko 8 metara, izronio četiri ručne bombe M 75. Bombe su na siguran način demontirane te pohranjene do uništenja.

U cilju izbjegavanja tragedija, PU varaždinska ponovno apelira na građane da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane.

„Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, poručuju iz PU varaždinske.

www.sjever.hr
28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.